Nieuws

OLIVEO GAAT VIER STEUNPILAREN MISSEN

Oliveo in Pijnacker raakt in één klap een aantal sterkhouders binnen de club kwijt. De broers Dennis en Mike van Bemmelen en Emiel van de Coevering stoppen met handballen, omdat zij tijd willen vrijmaken voor andere activiteiten. Lidie van de Coevering, die bijna alles binnen de club heeft gedaan, vindt het tijd om met pensioen te gaan, zoals zij zelf lachend zegt.

DE BEMMEL BOYS
Mike (28) was de eerste van de twee Bemmel jongens die met handballen is begonnen. ,,Op mijn vijfde jaar was ik al zo ingeburgerd bij Oliveo dat ik bij de mini’s ging meetrainen. Dat kwam, omdat mijn moeder zelf nog actief handbalde en mijn vader training gaf. Al snel speelde ik mijn eerste wedstrijdjes.”

Grote broer Dennis (31) deed er iets langer over om lid te worden van de handbaltak. ,,Ik was op mijn zesde begonnen bij Oliveo voetbal. Op een bepaald moment had ik het niet meer zo naar mijn zin en heb ik toen ik twaalf was toch ook maar eens een training bij de handbal geprobeerd. Dat beviel zo goed, dat ik in de zomervakantie de eerste week nog met de voetbal mee ging op kamp en de laatste week met het handbalkamp. Dat was vooral om mijn nieuwe teamgenoten beter te leren kennen.”

BROERS DENNIS EN MIKE VAN BEMMELEN, LIDIE EN EMIEL VAN DE COEVERING: MEER TIJD VOOR ANDERE ACTIVITEITEN

Het duurde vervolgens niet lang voordat de broertjes Van Bemmel samen in één team speelden. De jongens C2 hadden spelers tekort en zodoende mocht Mike als D-handballertje invallen. Dat ze beiden over het nodige talent beschikten, bleef niet onopgemerkt. Ze werden geselecteerd voor de Rotterdamse selectie en deden mee aan het NK. Dennis als opbouwer met veel spelinzicht, dat hij te danken had aan zijn  voetbalverleden. Het vrijspelen van zijn ploeggenoten met strakke passes was zijn specialiteit.

DE TRIPLE GEWONNEN
Mike blonk uit als linkshandige hoekspeler en moest het vooral hebben van zijn snelheid, wendbaarheid en zijn enorme inzet in de verdediging. Hij schreef als eerste geschiedenis in het bestaan van de club  door met de jongens C1 de triple te winnen in 2006. ,,We werden kampioen in de zaal, op het veld en wonnen de beker”, vertelt hij nog steeds met terechte trots.

,,Maar”, overtroeft Dennis zijn broer, ,,het seizoen daarna wonnen wij met onze B1 bovenop die drie titels óók nog de nationale titel Beach handbal.”

De kwaliteiten van het tweetal waren voldoende aanleiding om door de trainer/coach van de hoofdmacht al rond hun zestiende jaar regelmatig te laten meedoen in het eerste team. Vanaf de verplichte leeftijd voor de senioren zijn ze in al die jaren niet meer weg te denken geweest uit dat team. Daarnaast waren zij beiden ook actief als trainers en mentor. Dennis is bovendien scheidsrechter geweest en Mike is al vanaf zijn achttiende betrokken bij de handbalkampen samen met Emiel van de Coevering.

EMIEL VAN DE COEVERING
En zo komen we vrijwel vanzelfsprekend terecht bij een andere steunpilaar binnen Oliveo. Emiel (37) begon op zijn zesde jaar bij de club in Pijnacker toen zijn ouders daar gingen wonen. Ook hij kwam meerdere keren uit voor de Rotterdamse selectie en debuteerde op zijn zestiende in het eerste onder André de Waal.

,,In 2005 ben ik overgestapt naar Ventura om hogerop te kunnen spelen. Ik wilde zien tot hoever ik kon komen. Ventura speelde tweede divisie en Oliveo toen nog op afdelingsniveau. Na zeven mooie jaren bij Ventura ben ik weer teruggegaan naar Oliveo en aangesloten bij heren 1. Na het kampioenschap en de promotie naar de tweede divisie in 2014 heb ik besloten een stapje terug te doen en met mijn vrienden in het tweede te gaan ballen. Totdat ik twee jaar later weer voor het eerste werd gevraagd door de toenmalige trainer Edwin Hofland. Tot nu toe heb ik dat volgehouden.”

Ook Emiel van de Coevering heeft naast het zelf spelen veel teams getraind en gecoacht. En ook hij was een betrokken kampleider in al die jaren.. ,,Nu wordt het tijd om alle aandacht te besteden aan mijn gezin. Dat verdienen zij en dus de handbalactiviteiten afgesloten.”

LIDIE VAN DE COEVERING
Mams Lidie van de Coevering is net als Emiel bij Oliveo begonnen toen zij zich vestigden in Pijnacker. ,,Ik ben toen direct het team van Emiel gaan trainen en coachen. Ik heb mijn HTA gehaald en ben samen met Tineke van Adrichem begonnen als jeugdcoördinator. In die tijd groeide het aantal jeugdteams van acht naar vijftien. In al die jaren heb ik altijd een jeugdteam getraind en gecoacht. Met als hoogtepunt toch wel het winnen van het NK Beach in 2005 met de meisjes B. Een talentvolle groep waarmee ik zes jaar heb gewerkt. Verder ben ik een recreatief team gestart, bestaande uit ouders van jeugdleden en oud-handballers.”

Na twintig jaar die groep te hebben getraind en inmiddels voor de derde keer ad interim de herenselectie te hebben getraind en gecoacht, vindt ook de onvermoeibare clubvrouw het mooi geweest.

Wat Lidie niet verteld, maar wij gelukkig wél weten, is dat zij destijds ook Danick Snelder de eerste beginselen van het handbalspel heeft bijgebracht. Mede dankzij de bescheiden trainster is onze fameuze aanvoerster van de nationale ploeg inmiddels uitgegroeid tot een tophandbalster van formaat. Snelder: ,,Lidie heeft mij gevormd. Tactisch, technisch, fysiek en mentaal.”

En óók daar zijn wij Lidie van de Coevering zeer erkentelijk voor..!

AD SPORT/PETER LOTMAN

      

   

  

Deel dit bericht