Nieuws

Paul van Gestel weggestuurd bij DOS

Half februari maakte DOS al bekend dat het voor volgend seizoen Rob Fiege heeft aangetrokken als nieuwe trainer en dat de huidige coach Paul van Gestel daarmee impliciet aan de kant werd geschoven.

Zes weken later heeft van Gestel te horen gekregen dat hij na de ruime nederlaag van afgelopen weekend tegen Quintus met onmiddellijke ingang ontslagen is en dat Rob Fiege zijn taak met onmiddellijk ingang overneemt. Van Gestel bevestigde vervolgens zijn ontslag bij DOS maar ook dat het allemaal bedenkelijk is hoe het er de laatste tijd aan toe gaat.

Van Gestel is vier seizoen bij DOS actief geweest en bracht de club uit Emmer-compascuum van de hoofdklasse naar de eredivisie. Dit seizoen begon men met hoge verwachtingen aan de competitie en werd er zelfs gesproken over een titel voor de Drentse ploeg nadat men zich had versterkt met vier Jong Oranje speelsters die door de week trainen op de HandbalAcademie in Papendal, en met Rachel Piekhaar die uit Duitsland werd teruggehaald naar Drenthe. Inmiddels heeft men drie van de vijf wedstrijden in de nacompetitie verloren en staat men op de vierde plaats.

DOS voorzitter Geert Reinders betreurt de beslissing die hij heeft moeten nemen maar hoop dat hij daarmee een schokeffect bij de ploeg kan bewerkstelligen. Met nog vijf wedstrijden te spelen en een punt achterstand op VOC kan men de finale nog halen is zijn redenering.  

Deel dit bericht