Nieuws

Quintus ook komend seizoen in de eredivisie

AD SPORT / Peter Lotman - Het mannenteam van Quintus zal ook komend seizoen uitkomen in de eredivisie. Het bestuur van de Sectie Topsport Quintus (STQ) heeft besloten geen verzoek in te dienen om te mogen promoveren aar de BENE-League. Op grond van de reglementen zou de Westlandse club dat als kampioen van de eredivisie mogen doen. Manager Marcel de Bakker: “Maar dat lijkt ons onder de huidige omstandigheden onverstandig.”

                                                                   'De kogel is door de kerk'

Na overleg tussen de STQ, het verenigingsbestuur en de sponsorcommissie is tot dat besluit gekomen om in het seizoen 20/21 in de (vernieuwde) eredivisie uit te komen. De Bakker: “Om gebruik te maken van de promotie indien Houten zich eventueel terugtrekt, is financieel niet aantrekkelijk. De financiële situatie is te onzeker. Het ontbreken van een hoofdsponsor en het wegvallen van meerdere inkomsten door de coronacrisis maakt het er allemaal niet eenvoudiger op. Het zal nog moeilijk genoeg zijn om voor komend seizoen de financiën rond te krijgen.”

Kwalitatief

“Ook kwalitatief lijkt het ons te hoog gegrepen,” aldus De Bakker. “Voor volgend seizoen is de doelstelling om bij de eerste drie in de eredivisie te eindigen. Als dan promotie wordt behaald, zal de uitdaging om naar de BENE-League te gaan wél worden aanvaard. Voor nu geldt, dat het samenstellen van de trainersstaf de komende tijd de voornaamste doelstelling zal zijn.”

Quintus verwacht meer inkomsten te genereren door deel te nemen aan een competitie met regioploegen en Nederlandse teams. De spectaculaire derby’s, zoals afgelopen seizoen, zijn daarbij van doorslaggevende betekenis geweest. Die competitie trekt meer toeschouwers en is voor potentiële sponsors daardoor aantrekkelijker, verwacht de Heulse vereniging.

Kampioen

Trainer/coach Jack van Lier begrijpt de beslissing, maar vindt het wel spijtig. “Sportief gezien, blijft het natuurlijk jammer. Als sporter wil je altijd het hoogst haalbare. Het is begrijpelijk, dat Quintus nu even financieel gezien pas op de plaats maakt gelet op alle ontwikkelingen. De toekomst is zo onzeker. Wij gaan als alles weer normaal is met veel enthousiasme aan de slag in de eredivisie. We willen weer de beste zijn en kampioen worden.”

cover Quintus, wel kampioen, geen promotie

foto archief HSP / Paul Vis sr.

Deel dit bericht