Nieuws

Quintus versterkt zich met Celine Michielsen

Quintus versterkt zich met Celine Michielsen

AD SPORT / Peter Lotman - Quintus heeft een grote slag geslagen op de (internationale) transfermarkt. De Westlandse club is erin geslaagd voor volgend seizoen cirkelloopster Celine Michielsen aan te trekken, die nu nog onder contract staat bij de Duitse topploeg HSG Blomberg-Lippe.

De 25-jarige Michielsen wil graag haar maatschappelijke loopbaan in Nederland verder opbouwen samen met haar vriend en voormalig Hellasspeler Kevin Hendriks. In Duitsland geeft Michielsen op dit moment gymnastiekles op een middelbare school. “In Nederland ben ik op zoek naar een baan. Op de basisschool of als leraar Duits. Ik spreek na al die jaren de Duitse taal vloeiend en heb mijn Duitse test op het hoogste niveau gehaald.”

Goed gesprek

Gelijktijdig wil Michielsen ook nog op hoog niveau handballen. “Ik vind het nog veel te leuk om te stoppen. Bij Quintus zijn die mogelijkheden er. Ik heb een goed gesprek gehad met trainer René Zwinkels en had meteen het gevoel dat het me leuk lijkt om bij Quintus aan te sluiten. Een jong team met talenten, die er vol voor willen gaan. Dat spreekt me aan.”

Celine Michielsen, die in de belangstelling stond van meerdere topclubs, komt uit een echt handbalgezin. Zus Renske speelt in de eredivisie bij topclub Venlo, broer Pepijn bij landskampioen Aalsmeer en vader Fred is trainer bij eredivisionist Arnhem. “En mama komt altijd overal kijken”.

Beste cirkelspeelster

Michielsen begon op haar derde jaar bij United Breda in de mini’s en kwam via Internos, Nieuwegein en Hellas in Duitsland terecht. Daar stond zij onder contract bij Trier, Metzingen en de laatste drie jaar bij Blomberg. Ook maakte ze vier jaar deel uit van Jong Oranje op diverse EK’s en WK’s met als hoogtepunt het EK in 2017. Daar werd zij tot beste cirkelspeelster en topscoorster uitgeroepen. Op het EK in Nederland behaalde zij een zilveren medaille.

Quintus-coach René Zwinkels is verheugd met de komst van Michielsen. “Een topspeelster die uitstekend in onze ploeg past. Zij kan al haar ervaring en kennis aan die jonge meiden doorgeven. Bovendien is zij een prettige persoonlijkheid.”

cover Celine Michielsen, nu nog in het short van Blomberg-Lippe

foto archief HSP / club

Deel dit bericht