Nieuws

Quintus sluit onrustige week af met forse nederlaag tegen kampioen Aalsmeer

Quintus sluit onrustige week af met forse nederlaag tegen kampioen Aalsmeer

AD SPORT / Peter Lotman- Na alle consternatie rond het vertrek van het technisch duo Curescu/Klepke was het voor de handballers van Quintus niet eenvoudig zich te concentreren op het duel met Aalsmeer. De landskampioen had daar uiteraard geen boodschap aan en klopte de Westlanders in de BENE-League overtuigend met 37-23.

Voor Luuk Obbens was het een speciale avond. Hij was op het laatste moment gevraagd de Heulse formatie te coachen. Saillant detail: de jongste van de vier Obbens-broers is afkomstig van Aalsmeer. Begin dit seizoen stapte hij over naar Quintus om daar nog één seizoen zijn kwaliteiten te tonen. Twee weken geleden stopte hij plotseling als speler totdat hij werd teruggevraagd als interim-coach.

Obbens over die merkwaardige gang van zaken: “Quintus vroeg mij te helpen. Op langere termijn wil ik trainer worden, maar dat is op dit moment niet haalbaar. Ik ben als speler niet gestopt vanwege Alex Curescu, maar omdat het van twee kanten niet was wat we ervan hadden verwacht. Ik vind ze prima kerels, maar het was de beste oplossing voor iedereen.”

Luuk Obbens, interim-coach bij Quintus             foto Patrick Dolkens

Over het vertrek van het tweetal Curescu/Klepke: “De groep moet ook goed naar zichzelf kijken. Het is een wisselwerking tussen trainer en selectie. Je kunt je afvragen of de ploeg er alles aan heeft gedaan het maximale eruit te halen. Het is een vervelende situatie voor beide partijen. Zowel de groep als de trainers had gehoopt dat er serieuze stappen konden worden gemaakt. Dat lukte niet en dan krijg je wrijving.”

Stunten

De inval-coach blufte vooraf zoals alleen hij dat kan: “We gaan stunten, let maar op. Ik heb de juiste tactiek.” Dat gebeurde (uiteraard) niet, omdat de thuisclub onder normale omstandigheden al over meer kwaliteit beschikt dan de Westlanders.

Aanvoerder Lex Dofferhoff zag vooral de eerste helft zijn team weggespeeld worden. De 21-9 ruststand sprak boekdelen. “Aalsmeer was fysiek veel sterker. Wij gingen te veel in de dekking met onze acties, met balverlies tot gevolg en veel snelle tegenaanvallen. De tweede helft zijn we offensiever gaan verdedigen en dat ging beter. Daar had Aalsmeer meer moeite mee, maar het kwaliteitsverschil was te groot.”

Dofferhoff betreurt de breuk: “Er is nog steeds wederzijds respect. Zo zijn we ook uit elkaar gegaan, met een handdruk. We zijn samen aan dit karwei begonnen en dan wil je het ook afmaken. Als dat niet lukt, is dat voor alle partijen vervelend.”

Frustraties

En opbouwspeler Collin de Vette: “De koek was op. Beide partijen hadden andere verwachtingen van elkaar. Na anderhalf jaar speelde dat steeds meer op. Er kwamen meer frustraties over en weer en dan moet je stoppen. Zonder ruzie zijn we uit elkaar gegaan. Alex bleef op zijn standpunt staan en dat is zijn goed recht. Het is een leuke tijd geweest, maar doorgaan had geen zin.”

Doelpoging Collin de Vette tegen Aalsmeer          foto Patrick Dolkens

Verdedigingsspecialist Chris de Bakker refereerde ook aan het opstappen van de coaches. “Zij  zijn allebei ambitieuze trainers en zeker het eerste seizoen hebben we een goede samenwerking gehad. Uiteindelijk zijn we toch uit elkaar gegroeid. De klik op het handbalvlak werd steeds minder. Het voorval vorige week was de druppel. Het vertrouwen was weg. Ook de tegenvallende resultaten hebben invloed gehad op de breuk. Dan komt alles sneller naar boven. We balen er allemaal van dat het zo is gelopen. Als groep moeten we met elkaar blijven knokken en de schouders eronder zetten om nog iets van dit seizoen te maken.”

Doelpunten Quintus: Niels de Jong (7), Marc de Vreede (5), Ard Vollebregt, Thijs van den Driest, Bernie Vermeer, Lex Dofferhoff (allen 2), Rick van Ravesteijn, Max de Maat en Yannick Boers.

Deel dit bericht