Nieuws

Rik Elissen van BEVO terug naar zijn vrienden bij BFC

De handballers van BFC die dit seizoen onder leiding van de debuterende coach Nick Onink kampioen is geworden in de Eerste divisie en daarmee een plekje in de eredivisie heeft afgedwongen, krijgt komend seizoen versterking.

Een oud-BFC’er keert terug op het vertrouwde nest. Rik Elissen, die de afgelopen twee seizoenen in de BENE-League speelde  voor Targos Bevo HC , kiest er voor om zijn handbal carrière voort te zetten bij Smezo/BFC in de eredivisie. Voordat de pas 20-jarige Elissen naar Bevo vertrok speelde hij bij LIONS 2 in de eredivisie en gold hij als een van de grote taleneten op de spelmakerspositie. Hij was ook een van de vaste waarde in de Jong Oranje selecties en spelde het WK U21 in Brazilië en het EK U20 in Denemarken

Trainer coach Nick Onink is erg blij met de komst van Rik Elissen. "Toen ze mijn gevraagd hebben wat ik er van vond als Rik bij ons kwam spelen heb ik alleen maar gezegd: “Wie wil zo’n speler er nou niet bij hebben, dat is toch geweldig dat zo’n jongen met zoveel kwaliteiten en zoveel talent gewoon kiest om bij ons met zijn vrienden wil komen handballen”.

 “Het is natuurlijk fantastisch dat een speler met de kwaliteiten van Rik terugkeert naar zijn oude club. Geweldig dat een goede handballer en fijn mens voor onze vereniging kiest, waar hij samen met zijn broer en vrienden gaat spelen. Mede door zijn kwaliteiten zal BFC een vaste waarde in de Nederlandse Eredivisie worden, daar ben ik van overtuigd. Met de komst van Rik wordt onze combinatie van jong talent en ervaren spelers nog meer versterkt. Een mooie basis voor het nieuwe seizoen. aldus bestuurslid Rob Damoiseaux.  

Deel dit bericht