Nieuws

Robin Nagtegaal kijkt ogen uit in Volendam

Door Volendam - Robin Nagtegaal is een van de nieuwe gezichten bij KRAS/Volendam. Nagtegaal kwam over van Eredivisionist HV Hellas en heeft inmiddels zijn eerste weken in dienst van de oranjehemden achter zich.

Het spelen in Volendam bevalt de twintigjarige handballer al goed. “Het is allemaal top geregeld hier”, vertelt Nagtegaal. “Het is in het begin wel wennen aan het niveau, maar ik begin steeds meer mijn draai te vinden in het team. Ik woon nu ook voor het eerst op mezelf en ook dat is wennen.”

Nagtegaal was een paar weken geleden mee naar Porto voor een trainingsstage. “Het is altijd leuk om je als team te meten met buitenlande clubs. Deze keer in Porto wat ook erg interessant. Door de vele trainingen en wedstrijden was het wel een zware trainingsstage.”

Nagtegaal merkt ook dat hij nog veel kan leren van zijn nieuwe teamgenoten. “Dit wordt voor mij het eerste jaar in de BENE-League, dus het niveau is al heel anders. Ik merk ook op trainingen dat ik veel leer van onze keepers. Het zijn beide keepers die al heel wat ervaring hebben, dus ook dat is aardig aanpoten voor mij.”

Europees

Afgelopen zaterdag speelde KRAS/Volendam in de EHF Cup tegen RK Poreč. De Volendammers gingen in Kroatië met 29-23 onderuit. Komende zaterdag wacht de return in sporthal Opperdam. Voor Nagtegaal waren dit de eerste ervaringen in een Europese competitie. “Met Hellas hebben we nooit in de EHF Cup gespeeld. Wel speelden we eens een oefenwedstrijd tegen FC Porto en deed ik bij KRAS/Volendam onlangs nog mee tegen VIVE Kielce. Het was dan ook niet de eerste keer dat ik tegen een buitenlandse club speelde, maar wel in een officiële wedstrijd.”

Nagtegaal heeft hoge verwachtingen van het komende seizoen. “Ik denk dat wij met dit team voor een verrassing kunnen zorgen. De sfeer zit er goed in en we hebben veel plezier samen. Persoonlijk hoop ik mijzelf door te ontwikkelen op de rechterhoek en samen met Sander Visser voor veel doelpunten te zorgen.”

Deel dit bericht