Nieuws

Robin Schoenaker ‘overbrugt’ in Krefeld

Van de Redactie - Afgelopen week kreeg Sporting Pelt een transferverzoek van Robin Schoenaker om voor een half seizoen zijn geluk te beproeven bij het ambitieuze HSG Krefeld in Duitsland, uitkomend in de derde Bundesliga. Krefeld wil in de eindronde zijn plaats terugpakken in 2e Bundesliga en heeft hiervoor zijn oog laten vallen op Robin Schoenaker. Van 2016 tot 2017 speelde Dario Polman ook een jaartje bij HSG Krefeld, vertrok daarna naar Bevo HC. Tegelijkertijd presenteert de club een nieuwe trainer: Maik Pallach, voorheen technisch directeur bij TV Großwallstadt, volgt Felix Linden op als hoofdtrainer. Pallach tekent tot de zomer van 2023. 

Sinds oktober ligt de competitie in die derde liga stil en zal ook niet meer worden hervat. Gekeken wordt of de ploegen – geschat wordt dat 10 tot 15 teams zich voor 1 maart gaan melden - die in aanmerking willen komen voor de promotieronde hun licentie voor ‘het trapje hoger’ kunnen krijgen. Krefeld heeft inmiddels aan alle voorwaarden voldoen.

                                              

Op uitdrukkelijk verzoek van Robin zelf heeft Sporting Pelt aan de ‘overbrugging’ zijn medewerking verleend. “Wij, als club, wensen Robin veel succes met deze uitdaging en willen hem uitdrukkelijk danken voor zijn bewezen diensten voor Sporting Pelt.”

Schoenaker speelt sinds 2018 voor de Belgische BNL-ploeg. Daarvoor speelde hij voor AHV Swift dat later fuseerde tot DFS Arnhem, Op 11 april 2019 debuteerde de 1.93 m lange Arnhemmer in de nationale ploeg in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië en reikte inmiddels tot 17 interlands.

De Nederlands international had nog wel een mooie boodschap voor de (nabije?) toekomst: “Ik wil nu even proeven van een ander handbal. Het was mijn ambitie om met Sporting Pelt de BENE-League te winnen en die ambitie heb ik nog steeds!”

Dus dit is eerder tot later, dan vaarwel! Zijn persoonlijke uitrusting ligt alvast klaar voor komend seizoen.

Plessers

Na het aangekondigde vertrek van doelman Kevin Siraut bij Visé heeft de clubleiding snel gehandeld en voor komend seizoen Nicholas Plessers (27) overgenomen van BENE-League concurrent Initia Hasselt. In de zomer van 2013 tekende hij, komend van Tongeren, zijn eerste profcontract bij Gummersbach waar hij vierde doelman was en speelde in de U23, uitkomend in de Regionalliga West. Na zeven seizoenen actief te zijn geweest in Duitsland keerde hij in 2019 terug in België en sloot aan bij Initia Hasselt.

cover International Robin Schoenaker, EK-duel met de Spanjaar Joan Canellas

foto archief HSP / foto Reza

Deel dit bericht