HandbalshopMizuno 2017Guus Hölscher Topsport Award
Rutger Ten Velde derde Nederlander bij Wilhemshavener HV

Rutger Ten Velde derde Nederlander bij Wilhemshavener HV

12 juli 2017, 20:09 uur

De 20 jarige uit Arnhem afkomstige Rutger ten Velde speelt komend seizoen bij de Tweede Bundesliga ploeg Wilhemshavener HV. Hij is na Kay Smits en Ducan Postel de derde Nederlander die bij de Noord Duitse club onder contract staat. Ten Velde tekende een contract voor twee seizoenen. 

Ten Velde die maakte twee seizoenen geleden de overstap van het Utrechtse Houten naar de opleidingsploeg van HSG Gummersbach/Derschlag en kwam daarmee uit in de 3.Liga. Nadat aan het eind van het seizoen 2015-2016 een einde kwam aan de samenwerking tussen Derschlag en Gummersbach keerde Ten Velde terug naar Nederland, nadat hij wel op een proeftraining bij Wilhemshavener Hv was geweest samen met Kay Smits, ging hij voor Volendam spelen. Hij begon zijn carrière bij het Arnhemse ESCA maar maakte al op jonge leeftijd de overstap naar Swift Arnhem van waaruit hij zijn vleugels is gaan uitslaan. Begin juni debuteerde hij Nederlandse heren handbalteam tegen Belgie.

Ten Velde had na de proeftraining bij WHV-Trainer Christian Köhrmann wel een goede indruk achter gelaten  en zo kwam hij na het vertrek van 21-jarige Lukas Mertens, een van de grootste Duitse talenten op de linkerhoek, die komend seizoen voor het de Duitse Bundesliga club sc Magdeburg gaat spelen, weer terug bij Ten Velde die geen moment aarzelde en, met goedkeuring van Volendam terugkeert, naar Duitsland.

Laatste update: 12 juli 2017, 20:50 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt