Nieuws

Sander Visser naar Nordhorn, Tom Zwarthoed terug naar Volendam?

Van de Redactie - Jeugdinternational Sander Visser verruilt met onmiddellijke ingang Volendam voor het Duitse Nordhorn-Lingen. Hij moet op termijn de opvolger worden aan de rechterkant van de 35-jarige Oostenrijkse international en clubtopscorer Robert Weber.

                              

                                  Sander Visser / foto archief HSP / NHV

De 21-jarige rechterhoekaanvaller, die voor zijn overstap naar het vissersdorp voor E&O uitkwam, tekende in 2018 bij Volendam waar Peter Portengen destijds de coach was, een contract voor drie seizoenen. In 2019 won hij met de ploeg de Nederlandse beker.

Nu dan de overstap naar de Bundesligaploeg waar Toon Leenders, Bart Ravensbergen en Patrick Miedema gevestigde waarden zijn. Nicky Verjans stopt na vele jaren trouwe dienst bij Nordhorn. Tussentijds maakte Alec Smit de overstap naar het Deense Sonderjyske.

Met de overstap zet Visser 'een Nederlandse traditie op rechts voort'. Na 14 jaar achtereenvolgens Nicky Verjans, Bobby Schagen en Alec Smit is hij de vierde Nederlandse flankspeler die op die positie gevraagd. Visser werd tot nu toe drie opgeroepen voor Oranje.

Zesde speler

Door het plotse vertrek van Visser moest coach Hans van Dijk die positie aan de rechterkant opnieuw invullen. Visser is de zesde speler die vertrekt of stopt: Gerrie Eijlers en Leon Geus hangen de schoenen aan de haak, Tim Claessens stapt over naar Bocholt, Milo Bos gaat naar Houten, Collin de Vette sluit aan bij Quintus. Of Robin Jansen behouden blijft of toch richting Bevo verkast, is nog niet duidelijk. Doelman Rob Goudriaan komt over van Hellas.

Eerder al om Zwarthoed die enkele maanden geleden nog met Houten overeen kwam om ook in de eredivisie actief te zijn, keert nu terug op het oude nest. Speler en Volendam, zo luidt de informatie, zijn er inmiddels uit. Tussen beide clubs moet echter nog gesproken worden over de afhandeling van het contract.

                                    

                                Tom Zwarthoed, foto archief HSP / Houten

Zwarthoed kon zich destijds goed vinden in de nieuwe visie die Houten noodgedwongen moest inslaan en komend seizoen actief is in de eredivisie. Het feit dat Freek Gielen – Zwarthoed kent hem vanuit de jeugdselecties bij Oranje - als nieuwe oefenmeester werd gepresenteerd maakte het voor Zwarthoed allemaal eenvoudiger. “Opleiden, meer training, een topsportuitstraling,” liet hij enkele maanden geleden optekenen. Nu dan toch de stap omhoog naar een ploeg die op BENE-League-niveau speelt.

cover Tom Zwarthoed

foto archief HSP / Houten / NHV

Deel dit bericht