Handbalshop
Sanne van Olphen naar Deense Viborg HK

Sanne van Olphen naar Deense Viborg HK

20 april 2017, 21:18 uur

Op de dag dat het Deens Viborg HK de derde wedstrijd speelt in de kwartfinale van de strijd om de landstitel tegen Odense HC heeft de ploeg vijf nieuwe speelsters gepresenteerd. Onder de vijf nieuwe speelster ook de 28-jarige opbouwster en international Sanne van Olphen uit Den Haag die in het verleden haar internationale carrière in Denemarken is begonnen bij SonderjyskE  in de tweede liga

Met SonderjyskE promoveerde ze in het eerste jaar naar de hoogste divisie in Denemarken  waarna ze nog twee jaar in Denemarken heeft gespeeld. In 2014 verhuisde ze naar het Franse Toulon St-Cyr Var Handball waar ze momneteel aan haar derde seizoen bezig is.

De komst van Van Olphen wordt bestempeld als de meest opvallende nieuwkomer Zij moet de opvolgster worden van de Franse international Marie-Paule Gnabouyou die deze zomer de club gaat verlaten De club heeft grote verwachtingen van de Nederlandse international die omschreven wordt al een andere type spelesters dan Gnabouyou. Van Olphen wordt gezien als een speelsters met een goed schot die er voor kan zorgen dat de club weer een stap vooruit kan gaan zetten.

Viborg heeft in het verleden al diverse Nederlandse topspeelster onder contract gehad. begin deze eeuw speelde Olga Assink Natasja Burgers en Saskia Mulder bij Viborg en waren deelgenoot van de grote successen in die periode. In 2004 won Viborg de EHF-Cup door in de finale Györi KC te verslaan. In 2006 won Viborg met toen een zwaar geblesseerde Olga Assink in de thuiswedstrijd nog in de ploeg de Champions League. Het was voor de Nederlandse cirkelspeelsters haar laatste wedstrijd. Ook Maura Visser heeft voor twee jaar geleden een half jaar voor Viborg gespeeld.

Viborg HK won de champiosn League na 2006 ook nog in 2009 en 2010. De EHF Cup in 1994,1999 en 2004 en in 2014 won men de Cup Winners Cup.

Naast van Olphen presenteerde Viborg donderdag ook Kristina Jørgensen van Skanderborg, Anne Sofie Filtenborg van Randers, de Zweedse keepsters Hanna Daglund evenals Nikoline Lundgreen uit de eigen gelederen die een volwaardig contract krijgt bij de club

  

Laatste update: 20 april 2017, 21:45 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct