Nieuws

SELECTIE WK BEACH HANDBALL DAMES IN CHINA

De selectie Beach Handball Dames voor het WK in Pingtan, China is bekend. Bondscoach Peter Portengen heeft tien speelsters geselecteerd om mee te gaan naar Azië. Tijdens het WK Beach Handball is Nederland ingedeeld in poule C samen met Denemarken, Verenigde Staten en Noorwegen.

Het WK Beach Handbal voor mannen en vrouwen zal van 18 tot 23 juni 2024 plaatsvinden op het ‘Pingtan International Beach Sports Base’ in het Long Wangtou Ocean Park op het Chinese eiland Pingtan. Afgelopen jaar behaalde de Beach Handball Dames-selectie nog een zilveren medaille op het EK Beach-Handball in Portugal. Nu belooft dit WK een nieuwe uitdaging te worden.

Bondscoach Peter Portengen blikt vooruit: “We staan voor een serieuze uitdaging. Bij Beach Handball ligt het niveau van alle landen ontzettend dicht bij elkaar en worden de wedstrijden vaak bepaald via shoot-outs. Omdat het alle kanten op kan gaan in een wedstrijd en een paar slechte minuten al funest kan zijn, is het van tevoren lastig om een einddoel te bepalen. Ons doel is om op een bepaalde manier te spelen. Als we dat goed doen, dan hebben we tegen alle teams een kans om te winnen.”

SELECTIE WK BEACH HANDBALL DAMES 2024

Speelster

Club

Lisanne Bakker

V.Z.V.

Isabel Barnard

U.S.

Anna Buter

V.Z.V.

Marit van Ede

V&L

Josien van den Hoek

V.Z.V.

Tess Jansen

Kwiek

Meike Kruijer

V.Z.V.

Amber van der Meij

Westsite

Rianne Mol

Westsite

Manon Zijlmans

HC Groot Venlo

STAF:

Peter Portengen

Bondscoach

Leon Budé

Assistent Bondscoach

Kelly Stevens

Fysiotherapeut

Sophie Abbenhuis

Teammanager

Kim Clarijs-Schuurbiers

Teammanager

cover  Spelmoment uit de EK-finale 2023 tussen Nederland en Duitsland

foto EHF / archief HSP

Deel dit bericht