Nieuws

SEW VERSTERKT ZICH MET NYAH METZ

Door SEW - Westfriesland SEW heeft zich per direct verzekerd van de komst van Nyah Metz. De 22-jarige linkerhoekspeelster verruilt streekgenoot Volendam voor de blauwe formatie uit Nibbixwoud. In 2021 ging Metz van VOC naar Volendam. Ook Naomi Gooyers koos onlangs voor een terugkeer bij SEW, Dagmar Oude Voshaar komt begin januari uit voor haar oude ploeg DSVD.

De club verwelkomt met groot enthousiasme de winterse aanwinst. Mike Schouten, bestuurslid Topsport, is verheugd: “Nyah stond al geruime tijd op ons verlanglijstje als potentiële versterking. Het is fantastisch dat we haar in januari al kunnen verwelkomen. Met haar doelpunten en ervaring kan zij zeker belangrijk gaan worden in de strijd om Europees handbal aan het einde van het seizoen.”

Ook hoofdtrainer Michael Vijverberg deelt het enthousiasme: “Wat mij betreft is Nyah een van de beste hoeken van de eredivisie. Daarbij brengt ze een schat aan ervaring met zich mee waar onze huidige hoekspeelsters zich aan kunnen optrekken en veel van kunnen leren. We zullen gezamenlijk alles in het werk stellen om haar te helpen haar handbaldroom te verwezenlijken, zodat zij op termijn de stap naar het buitenland kan maken.”

Nyah Metz spreekt haar vreugde uit over haar overstap: “Ik ben enorm blij met deze kans en kijk er erg naar uit om bij SEW veel te leren en beter te worden. Natuurlijk vind ik het erg jammer dat ik weg ga bij Volendam, omdat ik het daar zo naar mijn zin had en goede vriendschappen heb opgebouwd. Echter, het is nu tijd om aan mezelf te werken en ik denk dat SEW mij hierbij het beste kan helpen. Het voelt voor mij als de ideale club om de volgende stap in mijn handbalcarrière te zetten.”

cover Wintertransfer: Nya Metz verruilt Volendam voor SEW

foto Reza

Deel dit bericht