Nieuws

Sharella Maarse neemt afscheid van het handbal

Sharella Maarse neemt afscheid van het handbal

De 24-jarige Sharelle Maarse zet over twee weken op 30 april, als de toper tussen SG 09 Kirchhof en Füchse Berlin Reinickendorf is afgelopen, een punt achter haar carrière. De uit het Noord Hollandse Kundelstaart afkomstige handbalsters  maakte in 2014 de overstap van Aalsmeer naar het Duitse SG 09 Kirchhof dat op dat moment uit komt in de 3.Liga en volgde daarmee haar vriend Jeffery Boomhouwer, die net daarvoor van TV Emsdetten naar MT Melsugen was verhuist.

Met SG 09 Kirchhof werd ze in 2015 kampioen in de 3.Liga en promoveerde daarmee naar de Tweede Bundesliga. Dat hield de ploeg echte maar een jaar vol en degradeerde het jaar daarop dan ook weer terug naar de 3.Liga. Dit seizoen was men lang in een strijd gewikkeld met  Füchse Berlin Reinickendorf om de eerste plaats maar met nog twee wedstrijden te spelen en vier punten achterstand op de ongeslagen Berlijnseploeg, die vorig jaar nog in de Eerste Bundealiga speelde, ziet het er niet naar uit dat ze met een tweede kampioenschap en promotie afscheid kan nemen.

Maarse wil zich in de toekomst meer gaan concentreren op haar werk en in haar rol als spelersvrouw ook meer gaan genieten. Daarnaast wil ze zich focussen op andere leuke dingen dan alleen maar op de wedstrijden en de trainingen. “Kortom ik wil meer tijd voor mezelf en Jeffery en mijn familie hebben” aldus Maarse 

Deel dit bericht