Nieuws

Sharelle Maarse verlengt haar contract bij SG Kirchhof ‘09

Sharelle Maarse verlengt haar contract bij SG Kirchhof ‘09

Handbalsters Sharelle Maarse (23) heeft haar contract bij de op dit moment nog in de tweede Bundesliga uitkomende club SG Kirchhof ‘09 met een jaar verlengt. Maarse, afkomstig van Aalsmeer, streek in 2014 neer in het Duitse Melsungen waar haar vriend Jeffrey Boomhouwer een contract voor drie jaar had getekend bij de Bundesligaclub MT Melsungen.

Maarse promoveerde in haar eerste seizoen bij Kirchhof van de derde naar de tweede Bundesliga maar het ziet er naar uit dat ze dit seizoen weer de omgekeerde weg gaan maken. De handbalsters heeft zich snel aangepast aan haar nieuwe omgeving want ze combineert haar handbal carrière met het veeleisende beroep van de leerkracht op de plaatselijke kleuterschool. Maarse hoefde echter niet lang na te denken om haar contract te verlengen “Ik voel me hier goed en heb het naar mijn zin”.

“De speelster met het nummer 19 is een echte teamspeelster en is erg belangrijk voor het Kirchhof-team. Samen met Christin Kühlborn heeft Sharella Maarse sinds de zomer de functie van aanvoersters op zich genomen. Beide speelsters zijn het gezicht van onze ploeg en managen veel aldus” directeur Renate Denk “Daarnaast heeft ze een groot aandeel in de sterke teamgeest binnen de selectie”.  

Deel dit bericht