Nieuws

Soevereine tweede helft levert Gummersbach toppositie op

Soevereine tweede helft levert Gummersbach toppositie op

Door Frits Feuler – Met een duidelijke 34-26 overwinning op achtervolger Dessau-Roßlauer HV 06 heeft VfL Gummersbach in de Schwalbe Arena – zonder fans - de koppositie in de tweede Bundesliga weten te handhaven.

De vierde zege op rij voor de formatie van coach Gudjon Valur Sigurdsson en zijn assistent Anel Mahmutefendic. De gasten uit Saksen-Anhalt hadden door hun overwinning op Wilhelmshavener, vorige week, tijdelijk de koppositie overgenomen.

                            

In de eerste helft ging de strijd nagenoeg gelijk op. Na een kwartier wees het bord 7-6 aan, een teken dat alles mogelijk was in dit topduel. De Oberbergische ploeg speelde meer als ploeg, was steviger in de duels. Maar af en toe liet de concentratie het afweten waardoor de gasten makkelijk in het spoor konden blijven. 11-7 leek weer voordelig, een 0-3 score van Dessau maakte het beeld anders: 11-10. Via 13-12 (27’) kwam er een eindsprint richting het rustsignaal: 17-13.  

Scoringsposities

Meteen na de pauze bedroeg de marge ineens 6: geconcentreerd en met snelle aanvallen werden de Gummersbach-voorwaartsen in perfecte scoringsposities gebracht. Defensief had de ploeg wat meer kijk op de aanvallende acties van de opponent. Kwam er al eens een bal door, dan was daar de vertrouwde opstelling van doelman Matthias Puhle. Tien minuten na het tweede beginsignaal wezen de bordjes 232-15 door een benutte strafworp van Raoul Santos. Gelopen koers……of niet?

Tien minuten voor tijd – 28-20 – bekroonde Puhle zijn goede optreden met een gestopte strafworp. Vanaf dat moment ook bracht Sigurdsson jongeren als Diogo Valério Platz, Malte Meinhardt, Matthis Häseler, Tom Kiesler, Julius Fanger en Joe Schuster binnen de lijnen. In gevaar kwam de uiteindelijke 34-26 nauwelijks meer.

Komende woensdag de volgende uitdaging, als Gummersbach naar Rimpar reist voor het duel met de actuele nummer elf. Die verloor vanavond van Wilhelmshavener met 24-23. Ten Velde (3), Postel (2) en Konitz (1) droegen samen een kwart van de doelpunten bij.   

Tevreden

VfL-coach Gudjon Valur Sigurdsson toonde zich na afloop duidelijk tevreden: “Dessau toonde geweldig handbal in de eerste wedstrijden van het seizoen. Toen waren ze ook iets meer gedisciplineerd en beter in het begin van de competitie. We moesten hun twee spelverdelers, snel en sterk in de een-tegen-een, goed in de greep krijgen. Onze verdediging gaf weinig weg. Ik had niet verwacht dat we met dit verschil zouden gaan winnen. Zeker had ik niet met een marge van acht gerekend. Bovendien ben ik blij dat we de jongere spelers hebben kunnen belonen voor hun inzet op de trainingen met extra speelminuten.”

Tot aan de jaarwisseling komt Gummersbach – volgens het huidige schema – nog acht keer in actie: vijf keer juit, drie keer thuis.

                                             Stand aan kop tweede Bundesliga:
1. Gummersbach 7-12; 2. Dessauer 9-12; 3. Hamm-Westfalen 8-10; 4. Hamburg 5-8; 5. Lübeck-Schwartau 6-8; 8. Elbflorenz 7-7; 12. Wilhelmshavener 7-8.

 

De nummers 1 en 2 promoveren rechtstreeks, de nummers 17, 18 en 19 degraderen.

cover Anel Mahmutefendic en Gudjon Valur Sigurdsson, succesvol met VfL Gummersbach

foto HSP

 
Deel dit bericht