SPORTING PELT DWINGT ‘BELLE’ AF NA THRILLER TEGEN BOCHOLT

Door Sporting Pelt / Sven Spooren - Wat was dat in het Dommelhof gisteren? Amai wat een sfeer! En de wedstrijd was al even spannend! Volgende week speelt Sporting Pelt de beslissende wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap. Het Dommelhof zal wellicht te klein zijn. Gisteren zagen de 1700 aanwezigen ook dat handbal in Pelt leeft… Sporting trok toch wel verdiend aan het langste eind, maar het was een nipte: 26-25.

Bocholt begon het beste: 3-5 na 10 minuten maar Sporting trok de bordjes al snel gelijk: 6-6 en 8-8 na 20 minuten. Peltenaren Spooren en Louis Vandebeeck hielpen hun team dan met belangrijke doelpunten aan de leiding en die werd behouden tot aan de rust: 13-12. Een kolkend Dommelhof wist toen nog niet welke spanning hen te wachten stond…

BIJNA...

Sporting zat bijna altijd aan de betere kant van de score, maar echt afstand nemen zat er niet in: 18-17 na 40 minuten maar dan liep het via Vandenboer en Falke 3 doelpunten uit  - 22-19 na 50 minuten - en ook bij 26-23 leek de overwinning bijna een feit. Bijna… want 2 domme 2-minuten fouten zorgden ervoor dat Bocholt toch nog één keer kon terug komen. Het werd 26-25 en Bocholt kreeg nog eenmaal de bal. Verder dan een rechtstreekse vrije worp kwam het niet maar Mané gooide die ei zo na binnen. Maar ei zo na telt niet en dus ging de bal via de lat buiten en won Sporting wedstrijd 2 en hangt het de bordjes zo weer gelijk in de strijd om de titel: 1-1.

Volgende week zaterdag wordt er opnieuw in het Dommelhof beslist wie de nieuwe Belgische kampioen wordt! Wordt het nummer elf voor Sporting (sinds 2004) of gaat Bocholt met de zesde titel aan de haal?

Meteen ook het laatste duel voor Dylan Vossen en Nick Deekens die na de zomer niet meer terugkeren. Bij Bocholt begint Serge Spooren aan zijn laatste wedstrijd.

Sporting Pelt: Nick Deekens, Denert, De Grave, Vansloot: 1, Vandenboer 4, Falke 8/3, Nils Deekens, Stollman, L Delpire, L Vandebeeck 4, Vossen, Schoenaker, Van Haesendonk 1, D Vandebeeck 1, Antic 3, Spooren 4. Yijdstraffen: 5x 2-minuten.
Bocholt: Leroy, Gijbels, Tielen, Winters 3, Jaeken, Mané 4, S Spooren, Lamers, Driesen 3, Jerry, Roelants 2, Claessens 6, D’Hanis 2, Strauven, Klaijic 4/3, Doms 1, Gijbels. Tijdstraffen: 5x 2 minuten.
Scheidsrechters: Martens en Schols