Nieuws

Talisa Groen en Sanne Leenders hopen met dubbel hun carrière af te sluiten

Door Peter Lotman - Den Haag - De landstitel gaat dit seizoen aan Quintus voorbij. Toch konden twee Haagse handbalsters afgelopen zondag wél de kampioensschaal omhoog houden. Keepster Sanne Leenders en spelbepaalster Talisa Groen werden met VOC Amsterdam Nederlands kampioen.

Zowel Leenders als Groen kwam in het verleden uit voor het Haagse Hellas. Beide sportvrouwen vertrokken na de degradatie in 2015 om toch een keer landskampioen te  worden. 

Dat lukte twee jaar achter elkaar door overwinningen op Dalfsen. Na de gewonnen uitwedstrijd maakte VOC het zondag voor de eigen supporters af. 

Talisa Groen: ,,Gelukkig geen  derde wedstrijd. Ik kan met deze titel mijn handbalcarrière mooi afsluiten.”

Formidabele partij

Ook Sanne Leenders, die een formidabele partij keepte, geniet nog na. ,,Supergaaf om nóg een keer de landstitel te pakken. Ik ben er erg trots op. Zo kan ik met een goed gevoel stoppen.”

Ondanks alle vreugde hebben beiden besloten er een punt achter te zetten. 

Groen (28): ,,Voorlopig geen handbal voor mij. Het is mooi geweest. Titels winnen, blijft geweldig, maar ik moet een keer stoppen. Dat heen en weer rijden naar Amsterdam naast mijn gewone baan kost te veel energie.” 

En Leenders (29): ,,Eindelijk eerst tijd voor andere leuke zaken. Wat ik daarna ga doen, weet ik nog niet. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.”

Op 10 mei spelen ze met VOC nog de bekerfinale tegen Quintus.  Groen en Leenders strijdlustig: ,,Een perfect moment om te stoppen met de dubbel.”  

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht