Nieuws

Thomas Cauwenberghs assistent-trainer bij HC Visé

Van de Redactie - Na het overhaaste vertrek van assistent-coach Pieter Vanloo moest HC Visé op zoek naar een nieuwe T2. En het werd vrij snel gevonden: voormalig Belgisch international Thomas Cauwenberghs wordt de assistent van hoofdcoach Korneel Douven. Cauwenberghs is een bekende aanwinst voor de BENE-League-club.

Op 34-jarige leeftijd heeft hij onlangs zijn carrière bij het Franse  Sélestat beëindigd. Begonnen in de jeugdploegen van Flémalle en Ans, daarna ging hij via Villers, Flémalle naar Tongeren (2007-2010, twee titels en twee bekers) om dan bij Hasselt twee jaar op de vloer te verschijnen. Een titel en een bekerwinst voegde hij toe aan zijn palmares.

De interesse voor hem van met name uit Frankrijk was gewekt: Angers klopte in 2012 aan, een jaar later werd Mulhouse zijn nieuwe club. Tussen 2014 en 2017 belandde Cauwenberghs bij Ivry, de ploeg waarmee hij de titel in de tweede divisie ophaalde. Afgesloten werd drie seizoenen bij Sélestat, met een finaleplek in de strijd om de titel in de tweede liga als slotstuk.

                                                              

Tussen 2006 en 2018 was hij actief in de Belgische nationale ploeg. Hij was er twee jaar geleden nog bij toen de Red Wolves in Luik, voor 4200 toeschouwers, met slechts één treffer verschil van de Franse ploeg verloor: 37-38. In januari 2018 zorgden de Belgen, onder aanvoering van hun topscorer Cauwenberghs, in Sittard bijna voor een verrassing in de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2019 tegen Oranje: 33-30. Onnodig te zeggen dat hij een karrevracht aan ervaring heeft die hij kan delen met de vele jonge talenten van HC Visé.

Voor de flegmatieke rechter hoekspeler is dit zijn eerste klus binnen de technische staf als vervolg op een imposante carrière.

cover Thomas Cauwenberghs in actie voor de Belgische nationale ploeg tegen Nederland

foto archief HSP

Deel dit bericht