Nieuws

Transfers: wie vertrekt? Wie heeft een nieuwe club?

Van de Redactie – De afgelopen dagen mochten we opnieuw een aantal transfers noteren. Het Duitse TuS Metzingen moet op zoek naar vervangers voor Kelly Vollebregt en keepster van de nationale ploeg, Isabell Roch. Roch vertrekt naar BVB Dortmund, de ploeg van coach Gino Smits. Haar vriend sluit aan bij Eintracht Hagen en dat ligt geografisch dichter in de buurt voor Roch. Zij wordt de opvolgster van Clara Woltering die een punt achter haar lange handbalcarrière zet.

Waar Kelly Vollebregt volgend seizoen actief is, is nog niet duidelijk. De Nederlandse interantional kwam in 2015 uit Koblenz naar het Ermstal, met als doel zich voor de basis en de Nederlandse nationale ploeg in de kijker te spelen. De 1.65m grote hoekspeelster ontwikkelde zich goed en was steeds in de gelegenheid goede prestaties op de vloer te leggen.

De club wilde Vollebregt niettemin behouden. “Na haar kruisbandoperatie in 2017 had ze een terugslag en moest zodoende de tweede competitiehelft vanaf de tribune toekijken. Toch knokte ze zich terug in de ploeg, presteerde prima en kreeg als backup van Duits international Marlene Zapf steeds meer speelminuten,” geeft de clubleiding aan.

“Ik wil na vier Metzingen een nieuwe uitdaging,” verklaart Vollebregt. “Het waren mooie en succesvolle jaren bij de TusSies en ik zal de sfeer in de Öschhalle missen.” Na haar blessure werd Kelly Vollebregt goed in de ploeg opgenomen en was ze een sterke schakel in de tegenaanval. Ze wordt door haar trainer Andre Fuhr en de rest van de club veel succes gewenst in haar nieuwe omgeving.  “We wilden haar behouden maar moeten haar nieuwe uitdaging accepteren. In de professionele sport heb je 10 tot 12 jaar de tijd en iedere sporter moet in die tijd beslissen was het beste voor hem of haar is.”

Angela Steenbakkers

Voor hoekspeelster Angela Steenbakkers (24) is komend seizoen geen plaats meer in de selectie van BL-ploeg Blomberg-Lippe. Waar de Limburgse haar carrière voortzet, is nog niet duidelijk. Ze startte haar handballoopbaan bij Bevo. Via Handbal Venlo (2012-2014) ging het drie jaar richting Dalfsen voordat Blomburg in 2017 aanklopte. Tijdens het WK in Duitsland in 2017 werd Steenbakkers laat door coach Helle Thomsen aan de selectie toegevoegd om vervolgens weer plaats te moeten maken voor Pearl van de Wissel.

Cirkelspeelster Dionne Visser (22) verlaat SG 09 Kirchhof (2. BL) en speelt volgend seizoen op de plek van Merel Freriks (BVB Dortmund) bij Bensheim-Auerbach.  

Spelverdeelster Danique Boonkamp (23) vertrekt ook bij SG 09 Kirchhof na drie seizoenen. Wat haar volgende ploeg wordt is nog niet duidelijk. De van Aalsmeer afkomstige Boonkamp verruilde in 2016  SEW voor Kirchhof dat toen nog in de 3. Liga speelde.

Deel dit bericht