Nieuws

Van Eynatten naar Frankrijk: Raphaël Kötters waagt een poging

Grenzecho / Tim Fatzaun – Afgelopen seizoen stond Raphaël Kötters nog in de eerste Belgische Handbal Liga op de vloer voor HC Eynatten-Raeren. Na de zomer probeert de 19-jarige het in Frankrijk, bij Club Istres Provence Handball. Kötters zal onder gebracht worden in het clubinternaat en aan een studie Sportmanagement beginnen.

“Het contract is weliswaar nog niet ondertekend maar wel al opgemaakt. De club moet nog wat documenten opsturen. Voor mij is de overgang definitief,” bevestigt Kötters die in zijn 14-jarige carrière bij HC Eynatten-Raeren alle jeugdploegen doorliep en sinds een paar jaar ook deel uitmaakt van de eerste ploeg. Ook werd de linkspoot meerder keren geselecteerd voor de Belgische nationale jeugdploegen, iets dat hem uiteindelijk bij Istres in de belangstelling deed komen. “Ik was met de nationale ploeg verledenjaar op een toernooi in Frankrijk waar ook veel scouts van Franse clubs zaten. Na eerste contacten konden we als spelers informatie aan clubs sturen, wat ik dus ook gedaan heb. Ik gaf aan dat het mij interesseerde om in het buitenland te gaan handballen.”

Istres speelde afgelopen seizoen in de hoogste Franse liga en eindigde als elfde, met 13 punten uit 18 duels. Drie ploegen hield de ploeg in de voortijdig afgebroken competitie onder zich: Ivry, Tremblay en Créteil.

cover Buitenlands avontuur voor Raphaël Kötters

foto Bernd Rosskamp

Deel dit bericht