Verrassing: Bevo verslaat koploper Bocholt

Jeroen van den Beucken scoort elf keer voor Bevo

Van de Redactie- De handballers van Herpertz Bevo Hc hebben zaterdagavond, nota bene in Bocholt in de BENE-League gewonnen van koploper Achilles Bocholt: 29-33.

Negen duels achter elkaar - acht overwinningen, een keer gelijk bij Visé – is de ploeg van coach Jo Smeets nu al ongeslagen. Een prima reeks, zeker na de dramatische competitiestart waarin de Noord-Limburgers na vier duels puntloos bleven. De sportieve revanche op nederlagen bij Hasselt en ditmaal Bocholt is dus in de terugronde al een feit.

Bevo kwam al binnen een minuut op een 2-0 achterstand en halverwege de eerste helft was het 10-5 voor de thuisploeg. Maar Bevo rechtte de rug en vocht terug. Vijf minuten voor rust was het gelijk en de Noord-Limburgers gingen met een minimale voorsprong naar de kleedkamer (17-18).

In de tweede helft bouwde Bevo de voorsprong uit, maar desondanks bleef het heel spannend. Jeroen van den Beucken scoorde elfmaal, maar verzuimde het verschil vanaf de zeven meterlijn naar vijf te brengen (23-27).

Bevo-trainer Jo Smeets had opnieuw reden tot juichen na winst op koploper Bocholt

Bocholt kwam nog terug tot (28-29). Bevo bleef knokken, ondanks dat Dario Polman met een zware kuitblessure uitviel en schreef met de 29-33 winst twee belangrijke punten bij. Goede zaken dus gedaan voor een ticket voor de Final Four van de BENE-League, op 31 maart 2019 in Antwerpen.

Op zaterdag 19 Januari 2019 is JD Techniek Hurry Up om 20 uur te gast in SportArena de Heuf te Panningen. In het uitduel moest Bevo de twee punten in Zwartemeer laten.