Nieuws

Vrouwen Quintus hervatten competitie met topper tegen Dalfsen

Vrouwen Quintus hervatten competitie met topper tegen Dalfsen

AD SPORT / Peter Lotman- De handbalsters van Quintus beginnen na de winterstop direct met een topper. Het team van coach René Zwinkels treft zaterdag in Dalfsen de veelvoudig landskampioen.

De mannen in de BENE-League en de eredivisie hervatten volgende week pas de competitie.

De Westlandse ploeg is bezig aan een sterk seizoen en bezet de eerste plaats met een punt voorsprong op rivaal VOC, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Dalfsen staat vierde, maar is nog lang niet afgeschreven.

Zwinkels: “Ondanks de lagere ranking mogen wij Dalfsen bepaald niet onderschatten. Zij trainen veel en dat komt er een keer uit. Bovendien hebben ze sinds kort een Portugese speelster erbij in de rechterhoek.”

Over de eigen kansen is Zwinkels, bezig aan zijn eerste seizoen bij de vrouwen van Quintus, duidelijk. “Wij willen de lijn doortrekken van voor de winterstop. Het moet alleen wat minder wisselvallig. We hebben goede wedstrijden gespeeld, maar af en toe zakten we weg. Dat moet eruit. Kwaliteit is er meer dan genoeg, maar het moet stabieler.”

Geleidelijk aan kan Zwinkels weer beschikken over de speelsters die geblesseerd waren. Alleen Lisa Warmerdam ontbreekt nog bij de Heulse formatie.

Zwinkels: “Iedereen wil op dit moment van ons winnen, omdat we bovenaan staan. Dat schept verplichtingen, maar zorgt ook voor een nieuwe uitdaging. We zijn blij dat we weer aan de bak kunnen na de competitieloze periode. Alleen de overwinning telt, al zal het zwaar worden. De komende weken worden bepalend met de wedstrijden tegen de topclubs en ook nog de Europa Cup. Dan zal duidelijk worden waar we precies staan.”

Deel dit bericht