Handbalshop
VZV neemt afscheid Lotte Prak, Britt Stegers en Selina Bruin

VZV neemt afscheid Lotte Prak, Britt Stegers en Selina Bruin

09 mei 2017, 15:33 uur

Afgelopen weekend speelden de handbalsters van Maedilon VZV de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Quintus. In een 'best of two' speelt men nog voor de rangorde in de competitie voor plaats 3 en 4. Het werd de beste wedstrijd die de ploeg van Betty Plasmeyer dit seizoen tegen de Heulse ploeg heeft gespeeld. Na vier keer ruim verloren te hebben bleef de schade afgelopen weekend  beperkt tot vier doelpunten: 24-28. Komend weekend staat de return in Kwintsheul nog op het programma.

Na afloop van de laatste thuiswedstrijd werd afscheid genomen van drie speelster waaronder Lotte Prak. De oud-international neemt op 24-jarige leeftijd afscheid  Prak debuteerde op 19-jarige leeftijd in Oranje en verhuisde vervolgens ook naar Duitsland waar ze één jaar heeft gespeeld voor Koblenz/Weiberen om vervolgens na een seizoen over te stapten naar kampioen Thüringen HC. Een topcarrière lag in het verschiet voor de Noord-Hollandse maar de druk werd haar te groot en uiteindelijk leverde ze na een paar maanden haar contract weer in en keerde ze weer terug naar huis in het Noord-Hollandse Zijdeveld. Enkele maanden later pakte ze handbaldraad weer op bij VZV de club waar het voor haar allemaal ooit was begonnen en waar ze afgelopen weekend definitief afscheid van heeft genomen als speelster omdat ze minder verlichting wil in het weekeend ze meer prioriteiet aan haar studie wil geven en omdat ze toch ook al langeretijd last heeft van een schouderblessure.

Met haar hebben ook Britt Stegers en Selina Bruin afscheid genomen van het tophandbal. Het 18-jarige toptalent Stegers, speelster van Jong Oranje, heeft na een seizoen waarin ze veel te kampen heeft gehad men een onwillige schouderblessure, besloten afscheid te nemen van het tophandbal. Selina Bruin stopt met handballen vanwege een knieblessure.  

 

Laatste update: 09 mei 2017, 23:30 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct