BDC VERSLAAT HUISSEN IN THUISDUEL

Door BDC / Paul van den Deijssel - De mannen van Auto Smeeing/BDC wonnen zaterdagavond in thuishal Beukendal, het duel tussen de nummer 5 en 6 van de ranglijst in de tweede divisie, van HV Huissen met 30-24.

Het team van trainer/coach Hennie van der Vaart was na de onnodige nederlaag vorige week tegen Havas gebrand op een overwinning, vanaf seconde één waren de mannen bij de les en werd ervoor iedere meter gestreden. De gasten uit Gelderland waren ook op winst uit en dat resulteerde in een enerverende eerste helft waarin ze elkaar weinig toegaven.

De strijdlust van de thuisploeg werd door het arbitrale duo niet altijd op prijs gesteld, wat resulteerde in maar liefst zeven tijdstraffen in de eerste helft. Ondanks meerdere malen in een ondertalsituatie  bleven de blauw-zwarten aan de positieve kant van de score, ruststand 15-13.

ONDERTAL

Kort na de hervatting was de marge binnen no-time 4 doelpunten, 18-14. De gasten profiteerden echter van een dubbele ondertalsituatie en kwamen terug tot twee doelpunten. Daarna gaf de thuisploeg echter vol gas en waren het met name topscorer Steven van de Hoef (7 treffers uit 8 pogingen) en de gestaag weer in vorm komende Tim Zwart die het verschil maakten. Via een aantal fraaie treffers kwam uiteindelijk de verdiende 30 -24 voorsprong op het scorebord.

Scores BDC: Steven van de Hoef 7, Tim Zwart 6, Maik Scholten 4, Stan Timmer 3,  Domeniko Weenink 2, Rik Hubbeling 2, Paul Otten 2, Nick Egbers 2, Thomas Visser 1 en Johnny van Gulik 1.