Wedstrijdverslagen

DSS: GEEN WINST IN LAATSTE THUISWEDSTRIJD

Door DSS - In verband met de dodenherdenking op zaterdag 4 mei, was de wedstrijd tussen DSS en Foreholte verplaatst naar donderdagavond. Dit was ook gelijk de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Nog een keer dit seizoen kon het publiek genieten van de dames in Heemskerk. Maar het duel eindigde in verlies: de gasten uit Voorhout gingen met de twee punten aan de haal: 24-28.

De gehele eerste helft was het stuivertje wisselen. Als Foreholte scoorde, had DSS daar gelijk een antwoord op en andersom. Daarom was de stand na 10 minuten spelen ook 5-5. DSS had wat moeite met de aanval van Foreholte, maar daarentegen konden zij goed de ruimtes vinden in de aanval. Met een aantal mooie aanvallende acties van Yvett van Dijk en Daphne Neeft, bleef de stand gelijk oplopen. Verdedigend droeg Semmy le Noble haar steentje bij. Na twintig minuten gaf het scorebord een 10-10 tussenstand aan. Maar in de laatste 5 minuten van de eerste helft gaf DSS nog wat meer gas. Dit resulteerde in een kleine voorsprong bij rust: 15-13.

VECHTEN

DSS wist dat het de overwinning nog niet binnen had, er moest nog een half uur worden gevochten voor de twee punten. Foreholte kwam scherp uit de kleedkamer en trok de stand al snel weer gelijk (16-16). De tweede helft miste DSS veel open kansen. Dit gaf Foreholte de gelegenheid om op voorsprong te komen en met resultaat: door een aantal tijdstraffen aan Heemskerkse zijde, stond de thuisploeg vaak in ondertal. De dames uit Voorhout vonden de ruimtes en wisten te scoren: 20-21, 21-23.

Vanaf dat moment verslapte DSS vooral in de defensie. Het werd de laatste 10 minuten hard spel aan beide kanten. Bij DSS werden de ruimtes in de aanval niet voldoende benut, verdedigend werd er teveel weggegeven. Zo kon Foreholte de voorsprong behouden. De laatste twee minuten gaf DSS alles om nog één punt in Heemskerk te houden, maar helaas zonder resultaat: 24-28. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd dus niet winnend afgesloten. Dames één is het publiek heel dankbaar voor de steun en support in het afgelopen jaar!

Zaterdag 11 mei staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, uit bij hekkensluiter Westsite in Amsterdam. 

Doelpunten DSS: Yvett van Dijk (6), Daphne Neeft (5), Ilse Groot (4), Semmy le Noble (2), Kim de Ruyter (2), Livvia Adrichem (1), Roos van Hensbergen (1), Mel Schellevis (2), Natasja de Vries (1) en Hiske van der Weide (1). 

cover Yvett van Dijk scoorde zes keer voor DSS in het laatste thuisduel van dit seizoen

foto Hank Prijs / archief HSP

Deel dit bericht