Wedstrijdverslagen

DSS STEVIGER IN MIDDENMOOT NA WINST OP WESTSITE

Door DSS – Zaterdagavond speelde DSS thuis tegen Westsite uit Amsterdam. In de wedstrijd eerder dit seizoen tegen de Amsterdamsen won de ploeg uit Heemskerk met 23-30. DSS speelde afgelopen weken goede wedstrijden (ondanks de verliespartij tegen VOC w vorige week) en daar werd vertrouwen uit geput.

Aan het begin van de wedstrijd was DSS beter dan de Amsterdamse ploeg. In de aanval werden schitterende passjes naar de cirkelloopster gegeven, mooi opgezette aanvallen werden helemaal doorgespeeld tot de hoeken en er lag ruimte voor het lossen van afstandsschoten. DSS verzuimde echter om zichzelf te belonen en stuitte iedere keer op de keepster van Westsite.

De verhoudingen op het veld waren dus anders dan wat het scorebord aangaf: 4-4, 7-7, 11-10, 13-13. Daaruit bleek dat het een gelijk opgaande wedstrijd was. Toen de scheidsrechters voor het rustsignaal floten, had DSS een minimale voorsprong van één puntje: 15-14.

OFFENSIEVER

Na de rust nam DSS het heft in eigen handen. Het aanvalsspel van DSS was wederom goed, maar nu werd er ook zorgvuldig afgerond! In de dekking werd offensiever gespeeld om het aanvalsspel van Westsite te ontregelen. En dat werkte. Marcella Deen, die nogmaals willen invallen, was hierin de kartrekker. En Roos van Hensbergen, die terug is van een 7-weekse buitenlandstage, was direct weer belangrijk en scoorde 6 keer! Zodoende nam DSS steeds een beetje meer afstand van de Amsterdamse gasten: 19-17, 21-17, 24-18, 28-20.

Met nog 10 minuten op de klok was er zelfs een verschil van 10 punten ontstaan: 30-20. Maar toen gingen de speelsters van Westsite ook uit een ander vaatje tappen. Zij gaven mandekking aan Angelique de Groot en verdedigden zeer offensief. DSS raakte daardoor helemaal van slag en wist amper tot scoren te komen. Westsite wist de aanvallende fouten van DSS af te straffen met snelle tegendoelpunten waardoor de Amsterdamsen helemaal terug in de wedstrijd kwamen: 30-22, 30-24, 31-26.

Maar echt spannend werd het niet meer, daarvoor was het verschil in de laatste minuten nog te groot. DSS stapte daardoor uiteindelijk als winnaar van het veld met een stand van 31-27.

Leuke bijkomstigheid: Emma van Kan (15 jaar) maakte haar debuut bij de hoofdmacht.

Volgende week reist de ploeg van coach Zoran Jovanovic en publiek naar Albergen om te spelen tegen hekkensluiter De Tukkers. Die ploeg verzamelde pas twee punten. DSS bevindt zich momenteel op een 9e plek met 22 punten. Hopen dat men volgende week na een vier uur durende autoreis de punten mee kan nemen naar Heemskerk.

Doelpunten DSS: Kim de Ruyter (9), Angelique de Groot (8), Roos van Hensbergen (6), Natasja de Vries (3), Marcella Deen (2), Ilse Groot (2) en Semmy Le Noble (1).

UITSLAGEN EN STANDEN LANDELIJKE COMPETITIES:

cover DSS in jubelstemming na de winst op Westsite

foto club

Deel dit bericht