AEOLUS ONDERUIT TEGEN VIVENDI

Bron: Koerier.info - De handbalsters van Aeolus uit Wildervank zijn het nieuwe seizoen in de eerste klasse begonnen met een nederlaag. De promovendus verloor in eigen huis met 17-30 van Vivendi uit Oosterhesselen.

De thuisploeg wist tot 6-9 in de 20e minuut nog enigszins in het spoor van de bezoekers te blijven, maar vanaf dat moment wisten de Drenten het verschil binnen de lijnen ook uit te drukken op het scorebord. De tegenstander was duidelijk een maatje te groot, waarbij de verschillen vooral naar voren kwam op het fysieke vlak en de handelingssnelheid. Daarentegen zat het met de wedstrijdmentaliteit en de inzet aan de kant van Aeolus wel goed.

STATISCH

Aanvallend oogde de Oost-Groninger equipe te statisch en daar wist Vivendi wel raad mee. Dat het duel halverwege een ruststand kende van 10-16, was dan ook een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Dat verschil van zes treffers wist Aeolus tot de 40e minuut in stand te houden (13-19), mede ook door een aantal prima reddingen van keepster Moniek Hadders.

VEEL MIS

Maar in de tien minuten die daarop volgden, ging er aan de kant van de thuisploeg veel mis. Slordig balverlies in de passing, matig afronden, gemiste strafworpen en te gehaast de aanvallen willen afronden brachten de gasten weer in de flow van de snelle omschakeling. In die periode wist Aeolus slechts één keer succesvol te zijn en incasseerde het aan de andere kant maar liefst zeven tegentreffers. Zo stond het tien minuten voor het eindsignaal plotseling 14-26. Het pleit echter voor de Wildervanksters dat men zich toch nog wist op te richten, waardoor het eindsignaal klonk bij 17-30.

Vrijdagavond komt Aeolus weer in actie. In de eigen Wildervanckhal is HVE2000 uit Erica de tegenstander.

Doelpunten Aeolus: Daniëlla Zuidema 6, Elsa Brouwer 4, Kimberley Smits 2, Margo Beer, Kimberley van der Laan, Leona Hut, Irene Mik en Laura Hofstede 1.