Wedstrijdverslagen

Hellas laat overwinning in slotfase glippen

Hellas laat overwinning in slotfase glippen

AD SPORT / Peter Lotman - Hellas verspeelde in Arnhem in de slotfase een punt: 26-26. Tien minuten voor tijd stond het team van coach Maarten Roestenburg nog met vier doelpunten voor. Met nog twintig seconden op de klok zelfs nog met één treffer. “Dat mag je dus niet meer weggeven”, constateerde Roestenburg terecht. “Dus voelt het als een verloren punt.”

Ondanks de teleurstelling was de Amsterdamse coach in Haagse dienst tóch lovend over zijn spelers. “Ik ben vooral trots op hun vechtlust en veerkracht. Wij hadden het spel van Arnhem goed geanalyseerd en daar konden wij ons zeker in de aanval goed tegen weren. Zij hebben een sterke dekking. 26 doelpunten maken, is dus prima. Maar 26 tegen is voor ons doen te veel. Arnhem speelt snel en heeft op alle plekken prima spelers. Wij waren op sommige momenten niet alert genoeg. Maar de manier waarop mijn team heeft gespeeld, zo zie ik het graag. Agressief én creatief.”

Hellas had vooral na de rust de partij onder controle en kwam met prima verzorgd handbal op een voorsprong van vier doelpunten. Roestenburg: “Maar wat er allemaal in die laatste tien minuten gebeurde, moet een aantal mensen nog maar eens evalueren”, oordeelde hij cryptisch. “Ik vond dat mijn spelers onvoldoende werden beschermd. Meer wil ik er niet over zeggen. Dan kan een verschil van vier doelpunten toch snel worden ingelopen. Arnhem vond zelf ook, dat ze niet mochten klagen en een punt hadden gewonnen. Dat zegt genoeg.”

Wessel Coster (acht doelpunten), Kevin Pronk (vijf) en Pim van Starrenburg (4) waren de beste schutters in de Haagse formatie.

Quintus vrouwen

In de eredivisie bij de vrouwen boekte Quintus een duidelijke 33-22 overwinning op Borhave. Het begin was bij 1-3 nog wat stroef, maar via 10-5 bepaalde de thuisclub de ruststand toch op 13-11. Opvallend was het sterke keeperswerk van Esther de Vos in die fase.

Na de rust drukte Quintus binnen een kwartier door naar 25-16 en was de partij gespeeld. In de veertigste minuut was het even schrikken toen Celine Michielsen hard op haar rug viel en naar de kant moest. De verwachting is, dat er geen blijvende schade is voor de rest van de competitie.

Topscorers bij Quintus waren: Anouk Zwinkels (9), Lois Strik (5), Angelique van Duijvenbode (4), Fem Boeters (4) en Jill van der Zeijden (4).

Quintus mannen

In de BENE-League hadden de mannen van Quintus drie kwart van de partij in en tegen Hasselt een overwicht. Door technische fouten en het missen van kansen glipte de overwinning in de slotfase toch nog uit handen. Hasselt pakte met 32-27 de volle winst en dat was flink balen voor de Westlanders.

Doelman Paul Vis en opbouwer Ard Vollebregt waren de opvallendste spelers. Troy Oranje kreeg een rode kaart bij een ongelukkige botsing toen hij aansloot in de hoek. Vanwege het eveneens ontbreken van Pieter van der Velden (kruisband) in de linkerhoek, kreeg Max van Zijderveld speeltijd op die linkerflank. Hij deed dat tot tevredenheid van zijn coaches.

DAMES 2 KOMT NET TE KORT IN EMMEN

Afgelopen zaterdag stond de eerste uitwedstrijd op het programma, meteen maar de verste in het schema, E&O uit Emmen was de tegenstander voor dames 2 van Quintus. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en waren er beide op gebrand dit een goed vervolg te geven.

Het beloofde weer een spannende pot te worden, want vanaf de eerste minuut gaven de ploegen elkaar weinig toe. De scores vielen om en om. Toch was het E&O dat een kleine voorsprong wist op te bouwen, een voorsprong die niet groter werd dan 2 doelpunten.
Alles wat de ploeg uit Kwintsheul ook probeerde steeds gaf E&O een passend antwoord, gaande weg de eerste helft bleek al dat de keepster van de ploeg uit Emmen een grote sta in de weg zou zijn. Ruststand 15-14.

Na de rust zien we eigenlijk eenzelfde beeld, beide ploegen scoren om en om en de stand varieert van 1 a 2 doelpunten in het voordeel van E&O. Toch sluipt Quintus 2 dichterbij en richting het einde van de tweede helft lopen de ploegen gelijk op. Als E&O scoort heeft Quintus 2 meteen een passend antwoord.
Tot 5 minuten voor tijd. Weer stopt de goed keepende keepster van E&O een bal en loopt de ploeg uit Emmen ineens een doelpunt weg. Dat verschil komt de ploeg uit Kwintsheul niet meer te boven, hoewel het met 4 seconden voor tijd nog balbezit verovert maar de tijd is te kort om de gelijkmaker te scoren. Eindstand 30-29.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Helaas trokken we dit keer aan het kortste eind, we hebben er tot aan het eind toe voor geknokt, maar vaak was de afronding net niet goed genoeg. Komende zondag maar herstellen tegen MHV.”

HEREN 2 WINT VAN OLIVEO

Afgelopen zaterdagavond speelde Heren 2 thuis tegen de heren van Oliveo. Het was de 2e wedstrijd van Heren 2 die werd gewonnen met 38-35. Na 2 wedstrijden staat dit team samen met 3 andere teams op 2 gewonnen wedstrijden. Aankomende zaterdagavond spelen zij uit bij DWS.

Deel dit bericht