Wedstrijdverslagen

Handbal Houten behoudt ongeslagen status

Handbal Houten behoudt ongeslagen status

Door Houten / Norbert Herremans - Een sfeervolle Dome was het strijdtoneel voor de confrontatie met de nummer drie van de eredivisie, Herpertz Bevo HC 2. Er was een mooie opkomst van de spelers, de muziek was gezellig en het aanwezige publiek genoot met volle teugen mede dankzij een bekend figuur uit de Houtense handbalwereld. Ook de aanwezigheid van Kees van Dalen, Wethouder van Sport, en de pers geeft aan dat we goed bezig zijn.

Evenals vorige wedstrijd duurde het even voordat de heren op stoom kwamen maar ook nu weer stond er in de eerste helft weer een prima verdediging met daarachter een prima keepende sluitpost. Was het vorige week Bjorn Brachten die een uitstekende partij keepte dit keer was het Tim Klinkenberg die excelleerde op de doellijn en was het niet nodig om Bjorn in te zetten. Omdat er toch ook weer relatief veel kansen gemist werden was het bij rust, ondanks drie goals op rij van de goede spelende Jasper Peters, slechts 14-10.

Jasper Peters, stijlvol aan de lijn, foto Hanna Koops

Direct na de pauze ging Houten er vandoor: er werd binnen tien minuten een gat geslagen van zeven goals! De goed op dreef zijnde Dennis Vesters steunde zijn medespelers (die er ook lustig op los scoorden) met in totaal twaalf doelpunten. De verdediging kreeg echter veel doelpunten tegen en ondanks dat de gasten uit Panningen terug kwamen tot op twee punten kwam de overwinning geen seconde in gevaar. Even de teugels weer aanspannen en het verschil werd uiteindelijk weer zeven: eindstand 33-26. Zo eindigde ook de vijfde wedstrijd van onze mannen in een duidelijke en zeer verdiende zege. Het gezellige avondje Houten werd voorgezet in de kantine!

Doelpunten Houten: Dennis Vesters 12 (waarvan 4 strafworpen), Rogier Teeuwissen 5, Jasper Peters 5, Ruben de Bok 4, Soufian ( Zoef ) Rhouma 2, Nils Idema 2, Boy van Eijk 2 en Milo Bos 1.

UITSLAGEN:

Houten - Bevo 2 33-26; BFC - Feyenoord 32-27; Havas - E&O 24-33; WHC/Hercules - Volendam 2 26-29; Arnhem - Tachos 30-36; Dynamico - EHC 31-27; Hellas - GHV 28-20; Aalsmeer 2 - Vlug en Lenig 23-18.

STAND na vijf duels:

1. Houten (10); 2. Aalsmeer 2 (10); 3. Tachos (7); 4. BFC (7); 5. E&O (7); 6. Bevo 2 (6); 7. Vlug en Lenig (6); 8. WHC/Hercules (5); 9. Volendam 2 (5); 10. Hellas (5); 11. Havas (4); 12. Arnhem (3); 13. Dynamico (3); 14. GHV (2); 15. Feyenoord (0); 16. EHC (0).

cover Dennis Vesters op weg naar het Limburgse doel voor een van zijn twaalf treffers

foto Hanna Koops

 

Deel dit bericht