Wedstrijdverslagen

KNOKKEND DSS NEEMT EERSTE PUNTEN MEE NAAR HEEMSKERK

Door DSS - De sfeer zat er vanaf het verzamelen al goed in. De meiden zongen Janna Langeveld luidkeels toe, want zij mocht op zaterdag 30 september 24 kaarsjes uitblazen. Daarna kon de rit naar Bunschoten-Spakenburg beginnen waar HVBS ook nog op de eerste punten wachtte. Het werd later op de avond een mooie terugreis: er werd nipt met 19-20 gewonnen.

DSS begon de wedstrijd scherp. In de dekking werd er gevochten voor elke bal. De samenwerking tussen de dekking en de keepster Indy Bangma was uitstekend. Daardoor kwam HVBS moeilijk tot scoren. De Heemskerksen wisten de kansen goed te benutten: 0-3, 4-1.  

Na 10 minuten werd de scherpte minder in de aanval. Er werden mooie kansen gecreëerd, alleen niet afgerond. Hierdoor wist Spakenburg in te lopen en was de stand weer gelijk: 5-5, 6-6. Toch liet DSS de koppies niet hangen en wist toch weer uit te lopen tot 2 punten verschil: 6-8. Daarentegen kwam HVBS ook weer terug in de wedstrijd en was de stand bij rust 8-8.

Na de rust liep het redelijk gelijk op. Het was elke keer stuivertje wisselen (8-9, 11-10, 12,11). Na 45 minuten begonnen de Spakenburgsen andere aanvalspatronen te spelen. Hier wist DSS niet gelijk op te reageren, waardoor de thuisploeg makkelijker konden uitlopen tot 3 punten: van 15-14 naar 18-15.

Ook nu deed DSS er nog een schepje bovenop en probeerde de rust te bewaren. Erg voordelig was dat HVBS een aantal keer een tijdstraf kreeg. Hierdoor was er aanvallend veel ruimte voor DSS en wisten de hoeken te scoren. Zo bleef de wedstrijd tot de laatste minuten spannend.

SPANNING

Met nog drie minuten op de klok liep de stand wederom gelijk op. Daphne Neeft scoorde, maar helaas werd deze voor cirkel afgefloten. Nog steeds werd er fel verdedigd, de stand bleef 19-19. Met nog 40 seconden te gaan wist DSS het doel te vinden én, niet onbelangrijk, te scoren. Met nog 23 seconden speeltijd (19-20) werd het rommelig en was er veel onduidelijkheid. Na het fluitsignaal was er veel vreugde bij de Heemskerkse dames en staf. Dat signaal klonk als muziek in de oren. De wedstrijd werd gevierd met een lekker stukje taart, want: wie jarig is trakteert!

De eerste twee punten gaan mee naar Heemskerk. DSS wil deze lijn graag doorzetten als zaterdagavond VOC 2 op bezoek komt.

Doelpunten DSS: Natasja de Vries (7), Ilse Groot (6) Roos van Hensbergen (4) , Kim de Ruyter (2) en Hiske van der Weide (1).
Deel dit bericht