Wedstrijdverslagen

KOPLOPER VOC 2 AAN ZEGEKAR MILLSE DAMES

Door MHV’81 - Zaterdagavond speelden de dames van MHV’81 de topper tegen koploper VOC 2 uit Amsterdam. De Amsterdamse ploeg verloor dit seizoen slechts één wedstrijd maar liet vorig jaar de punten ook in Mill.

In een volle sporthal de Looierij waren de verwachtingen hoog gespannen. Lyn Michiels en Nele Kerstens waren pupil van de week. Wedstrijdsponsor was Wolbert Fysio. Deze fysiotherapiepraktijk met vestigingen in Uden, Boekel en Nistelrode is persoonlijk sponsor van keepster Nienke van den Boom.

Aan het begin van de wedstrijd werd er over en weer gescoord. Na een paar minuten leken de Millse dames overgeconcentreerd waardoor het aanvallend niet lekker liep. Iedereen leek zo gebrand op een goed resultaat dat er afspeelfouten en aanvallende fouten werden gemaakt. Dat werd echter goed gemaakt door een verdediging die stond als een huis.

De Amsterdamsen liepen uit naar 3-6 maar groter werd de voorsprong niet dankzij een paar slimme goals van Laura Swinkels en Evi Bens vanaf de cirkel. Bij een stand van 6-7 vond de coach van VOC het welletjes en riep haar speelsters tot de orde tijdens een time-out.

Wederom liep VOC uit na een paar tijdstraffen aan Millse zijde waardoor het 7-10 werd. De wedstrijd werd op het scherpst van de snede gespeeld waardoor er regelmatig speelsters met een tijdstraf naar de kant gingen. MHV ging daar het best mee om en kwam terug tot 12-12. Nienke van den Boom keepte sterk en na een fraaie pass over grote afstand van Chiara van Katwijk kon Yolanthe Nijboer voor het eerst de Millse dames op voorsprong zetten: 13-12. Die marge werd behouden tot de rust:14-13.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. VOC speelde snel en aantrekkelijk handbal maar liep zich stuk op de Millse muur. Aan de andere kant was het show time voor Lieke van Baal. In een paar één tegen één aanvallen gingen alle ballen erin en werd een achterstand van 20-21 in korte tijd omgebogen naar een voorsprong. Sterre Jacops en Pien Kerstens deden een duit in het zakje en zo werd de eindstand van 25-24 bereikt.

UITSLAGEN EN STANDEN LANDELIJKE COMPETITIES OP:

cover Evi Bens in actie voor MHV'81

foto club

Deel dit bericht