Wedstrijdverslagen

ONDANKS RUIME NEDERLAAG: DSS VERLAAT 'T VELD MET OPGEHEVEN HOOFD

Door DSS – Zaterdagavond speelde DSS het uitduel tegen de reserves van VZV. De sfeer in de hal was goed, want de eerste ploeg van VZV had zojuist hun wedstrijd in de eredivisie tegen Vlug en Lenig gewonnen. DSS kende een minder resultaat: na een uur handbal wees het bord naar een 37-23 nederlaag.

Voor DSS was er maar één doel: twee punten meenemen naar Heemskerk. In de eerste fase van de wedstrijd hadden de dames moeite met het spel van VZV. Aanvallend werden er weinig kansen gecreëerd en verdedigend werden de Heemskerksen makkelijk overlopen (3-1 en 6-2). Toch wist DSS zich terug te vechten in de wedstrijd. Er werd meer samengewerkt, zowel aanvallend en in de dekking.

Na 20 minuten spelen was de stand 14-8. De laatste 10 minuten van de eerste helft verzwakten de dames wat. De kleedkamer werd opgezocht met een 20-13 tussenstand.

DSS begon de tweede helft feller. Er werd harder aangepakt en de kansen werden beter benut. Aanvallend droeg o.a. Daphne Neeft haar steentje bij en in de dekking stonden met name Hiske van der Weide en Mel Schellevis te vechten voor elke bal. DSS leek dichterbij te komen (21-15), maar in het laatste kwartier zakten de dames in. Er werden meer technische fouten gemaakt, waardoor VZV veel snelle tegenaanvallen kon spelen. Hierdoor keek DSS snel tegen een grotere achterstand aan: 28-16, 30-17 en 32-18. Na 60 minuten spelen verlieten de dames het veld met een 37-23 nederlaag. De derde in drie duels.

Ondanks het verlies, wordt het spel met de wedstrijd beter. DSS heeft het veld dan ook met opgeheven hoofd verlaten. Er zal hard getraind worden aankomende week om zaterdag de eerste punten te pakken als Quintus 2 o 19:30 uur richting Heemskerk komt.

Doelpunten DSS: Kim de Ruyter (7), Daphne Neeft (4), Livvia Adrichem (2), Yvett van Dijk (2), Ilse Groot (2), Roos van Hensbergen (2), Natasja de Vries (2), Demi Bleeker (1) en Mel Schellevis (1).
Deel dit bericht