Wedstrijdverslagen

ONDANKS STERK SPEL TOCH NIPT VERLIES DSS

Door DSS - Met een goed gevulde bus vertrok DSS richting Borne om daar tegen ZVBB ’21 te spelen. Dit zijn altijd sportieve en spannende wedstrijden, dus dit beloofde veel goeds. Maar na zestig minuten lag er niks anders in het schoentje dan een 32-31 nederlaag.  

DSS had een flitsende start. Met veel tempo in het spel en mooie afstandsschoten bouwden zij een voorsprong op van 3-4 en wisten zelfs uit te lopen tot 4 punten verschil: 4-7.

Na 20 minuten kregen de Heemskerksen een aantal keer (soms overbodige) tijdstraffen waardoor zij even in ondertal speelden. ZVBB wist hier gebruik van te maken en bracht de stand weer gelijk: 11-11. Maar DSS herpakte zichzelf en wist aanvallend de gaten in de dekking van ZVBB te vinden. Zo liepen de laatste 10 minuten van de eerste helft redelijk gelijk op. Maar vlak voor rust gaf ZVBB extra gas en kreeg DSS een aantal doelpunten tegen, waarbij de gasten zelf niet wisten te scoren. DSS zocht met een 19-16 achterstand de kleedkamer op.

GELIJKOP

Deze stand werd aan het begin van de tweede helft snel rechtgetrokken door de Heemskerksen. In de aanval wisten zij de kansen af te maken en verdedigend werd er beter gesloten en voor elkaar gewerkt: 21-17, 21-18, 21-19. Vervolgens verscheen ook nog de 21-21 op het bord. Vanaf dat moment in de wedstrijd ging de score volledig gelijk op.

Met nog 15 minuten op de klok was de spanning volledig terug in de wedstrijd en ging het publiek achter de speelsters staan. Wederom kreeg DSS een aantal tijdstraffen en moest de ploeg nog harder werken. In die fase pakte keepster Monique de Vijlder een aantal cruciale ballen: 23-23, 25-25, 27-27. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd verslapte DSS iets, waardoor ZVBB de kans kreeg om uit te lopen. De thuisploeg maakte gebruik van de gaten in de Heemskerkse dekking, waardoor de stand opeens 32-27 was. Coach Mark Neeft sprak zijn ploeg nog een keer toe in een time-out, daarna was het alles of niks. Onder meer door mooie afstandsschoten van Mel Schellevis en goed werk van Roos van Hensbergen kwamen de dames terug tot 32-31, met nog zestig tellen op de klok. Toch wist ZVBB het doel te vinden en werd het 33-31. Met nog 20 seconden te gaan had DSS geen kans meer om dit in te halen. Toch wisten zij nog één keer te scoren, maar dat ene puntje kwam er net niet: 33-32.

DSS speelt elke week een betere wedstrijd. Ook deze wedstrijd hebben zij gestreden tot het einde en daar mogen zij trots op zijn. Zaterdagavond (20:00 uur) speelt de ploeg in eigen huis tegen MHV ’81.

Doelpunten DSS: Mel Schellevis (8), Ilse Groot (7), Roos van Hensbergen (7), Yvett van Dijk (3), Daphne Neeft (3), Hiske van der Weide (2), Kim de Ruyter (2).
Uitslagen en standen: www.handbalstartpunt.nl/uitslagen

cover Voor Roos van Hensbergen en haar ploeg was er een nipte verliesbeurt bij ZVBB'21

foto archief HSP / Hank Prijs

Deel dit bericht