Ook met tweede doelman zet HVW goede reeks door

Door Guus Daamen / De Gelderlander - De handballers van HVW blijven ongeslagen in de eerste klasse A. Het Wanroijse team versloeg zaterdag Jupiter’75 uit Eersel: 27-16. De Brabanders zijn samen met concurrent Bedo de ongeslagen koploper na zeven wedstrijden. Beide teams hebben veertien punten.

HVW miste in het thuisduel doelman Sander van der Leuvert met een rugblessure. Hij werd vervangen door de 17-jarige Ruben Maulga. “Sander meldde zich maandag af, dus ik heb Ruben de hele week kunnen voorbereiden”, zei HVW-trainer Ton Wolfs. “Hij deed het uitstekend. Slechts zestien tegengoals komt niet vaak voor.” De ongenaakbare koploper had de verdediging ook op orde. “Alleen hadden we vaker moeten scoren.”

De vrouwenploeg MHV’81 speelde een spannende wedstrijd tegen Dongen: 28-23. De Millse thuisformatie blijft daardoor tweede in de tweede divisie B met twaalf punten uit zeven duels. “We maakten het verschil in de laatste tien minuten”, zei coach Rob van de Akker. “We zitten in de flow. De speelsters hebben een lach op hun gezicht. Ik wist dat de ploeg deze goede resultaten in zich had, nu komt het er ook uit.”

Van de Akker promoveerde afgelopen seizoen met MHV vanuit de hoofdklasse, na een degradatie twee seizoenen terug. “We hebben nu al meer punten dan drie jaar terug, maar willen meer.”

De vrouwen van HVW wonnen in eigen huis dik van Camelot: 29-18. De Wanroijse formatie staat na zeven duels tweede in de tweede klasse A met tien punten. De achterstand op koploper GHV is drie punten.

De handballers van MHV’81 wonnen bij Tremeg 2 in Gemert: 22-30. De Millse tweedeklasser staat voorlaatste met vier punten.

cover MHV'81 dames

foto archief HSP / club