Wedstrijdverslagen

SITTARDIA KRIJGT GEEN VAT OP APOLLO-SCHUTTER

Door Sittardia - Afgelopen zaterdag traden de Sittardia-heren aan tegen Apollo uit Son en Breugel. Een onbekende ploeg die vorig seizoen besloot het een aantal tredes lager te proberen.

Na de warming-up die gepaard ging met harde muziek uit de speakers wisten beiden ploegen elkaar tot 11-11 bij te houden. Apollo sloeg een gaatje van twee en Sittardia mistte luttele seconde voor de rust de kans op de aansluitingstreffer waarna Apollo nog kans zag om middels een snelle break de 14-11 ruststand op het bord teslingeren.

Na rust, waarin Sittardia twee spelers uit zag vallen, stond er geen maat meer op de boomlange schutter van Apollo, Robert Sweep. Vanuit alle posities, met of zonder man-of zone dekking, hij mikte zijn kanonschoten richting het vijandelijke doel en trof constant raak.

Hoewel aan de Sittardse kant Nils Posthuma goed op schot was viel zijn doelpunten productie (negen stuks) in het niet bij de Apollo-schutter. De verdedigende acties op deze schutter hadden tot gevolg dat andere spelers na een korte pass vrij voor doelman Veraart opdoken en ook naar hartenlust konden scoren.

Kortom, geen geweldig resultaat voor de Sittardse ploeg die wel zijn derde plek op de ranglijst wist te behouden maar dat was het weinig positieve na deze Brabantse doelpuntenmachine: 33-25.

cover Robert Sweep (Apollo), plaaggeest voor Sittardia

foto Reza

Deel dit bericht