Wedstrijdverslagen

Sittardia: stuivertje wisselen met koploper Bevo

Sittardia: stuivertje wisselen met koploper Bevo

Door Sittardia - Afgelopen zaterdag bezochten de heren van Sittardia de koploper in de hoofdklasse B, Bevo 3. Na een uitgebreide corona check wisten beide ploegen tot 8-8 elkaar in evenwicht te houden.

Hoewel de Sittardse schutter Wouter van Well na 10 minuten het veld zwaar geblesseerd moest verlaten, wisten de andere spelers zijn doelpunten te compenseren. Sittardia, dat al drie spelers door diverse redenen thuis had gelaten, werd hierdoor nog meer beperkt in hun wisselmogelijkheden. Conditioneel leek het goed te zitten want men liep uit naar 8-14. Men werd wat nonchalant waardoor een ruststand bereikt werd van 11-14.

Na rust scoorde Bevo meteen 12-14 en leek de wedstrijd toch te kantelen, mede door desorganisatie in de dekking. Tijdens een kort oponthoud, nadat doelman Veraart groggy was geschoten, werden de afspraken nog eens doorgenomen en de discipline aangehaald. Beide ploegen scoorden weer om en om en Sittardia bleef aan de goede kant van de score. Bij Bevo trad wat irritatie op en Sittardia profiteerde van hun onrust. Via tussenstanden van 13-17 en 17-20 werd uiteindelijk een ruime 24-31 winst geboekt.

Tim Posthuma wist liefst 12 maal te scoren in een ploeg waarin iedere speler zijn doelpunt meepakt. Hoogtepuntje was de strafworp die doelman Mevissen stopte. Op de grond liggend wist hij zijn hand nog achter de bal te krijgen en deze te stoppen, hetgeen hem een aai over de bol van de Bevo schuteer opleverde.  

Qua verliespunten staan de Sittardianen nu aan kop met maar liefst vier ploegen op 1 punt en de vijfde op twee punten in deze door corona aangetaste poule.

cover Het geijkte plaatje na afloop: jolijt bij winnend Sittardia

foto club

Deel dit bericht