Wedstrijdverslagen

VAKO HEEFT MOEITE IN HET HOGE NOORDEN

VAKO HEEFT MOEITE IN HET HOGE NOORDEN

Door VAKO – De damesploeg van VAKO  reisde af naar een uitwedstrijd in Groningen waar Cirkeltijgers de tegenstander was. Cirkeltijgers is een tegenstander die bekend is bij VAKO, vorig jaar speelde VAKO nog tegen het tweede van de club een klasse lager.

Eerder die ochtend mocht het tweede van VAKO ook richting Groningen om tegen het tegen het derde team van Cirkeltijgers op te nemen, zij wisten met 12-17 te winnen. Dit seizoen dus tegen het eerste en de dames hoopten een tweede winst van de dag binnen te halen bij de Cirkeltijgers. 

Mieke Korpel aan de bal namens VAKO, foto club

VAKO begon de wedstrijd snel met een keeperswissel. Zoë Abbingh mocht invallen voor Tamara Jansma en wist de gasten weer in de wedstrijd te houden. Ook mede dankzij goed aanvallend werk van Nanda de Vries, die de wedstrijd begon met maar liefst 5 doelpunten vanaf de hoek.  VAKO stond bij rust op 13-12, er was dus absoluut geen man overboord, misschien kon de winst nog mee naar Vries genomen worden.

ACHTERSTAND

In de tweede helft begonnen de dames sterk en wisten de stand gelijk te trekken. Dit was hét moment om de wedstrijd om te draaien. Helaas gebeurde dit niet en kwamen de bezoekers op 3 punten achterstand. Het einde van de wedstrijd naderde en VAKO kreeg het zwaar in de koude zaal van Cirkeltijgers. Het verschil liep op tot 6 met een eindstand van 30-24 als resultaat.

Het doel van dit seizoen is handhaven. Deze week weer trainen en op jacht naar twee punten volgende week in eigen huis (13:30 uur, sporthal De Kamp) tegen Auto van Ewijk/ LHC uit Lemerlerveld.

UITSLAGEN EN STANDEN:

www.handbalstartpunt.nl/uitslagen

Deel dit bericht