Wedstrijdverslagen

Voorwaarts Twello wint ruim van Foreholte

Voorwaarts Twello wint ruim van Foreholte

Bron: Voorster Nieuws - De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen stond op het programma. Fijn om te zien dat de tribunes zich weer vullen met trouwe Sv Voorwaarts supporters.

De wedstrijd ging van start en al snel zagen we dat Foreholte mee ging in het snelle tempo. De dekking van de thuisploeg  wist de bal te veroveren en kon in de beginfase van de wedstrijd meerdere break-outs op Alineke Ros spelen. Daarnaast bleef Foreholte met veel schutters van afstand scoren.

De score was dus gelijk opgaand en dat uitte zich in een 7-7 in de eerste tien minuten. Bij Voorwaarts werden er snelle tegen aanvallen gespeeld, maar bleef het af en toe hangen op de beloning van het goede samenspel. Het scoren bleef door slordig af te ronden herhaaldelijk uit.

Het veranderen van het dekkingsysteem had de ploeg van Voorwaarts nodig: het zorgde voor duidelijkere afspraken waardoor Foreholte minder makkelijk tot scoren kwam. De cirkel van Foreholte kreeg hierdoor minder ruimte en kans om af te ronden. Brigitte mocht de plek van Marloes in het doel overnemen en deed dit met veel succes. Brigitte stond voor Foreholte regelmatig in de weg. Sv Voorwaarts ging met een voorsprong van 20-17 de kleedkamer in.

Compacter

In de rust werden er wat tactische punten besproken die beter moesten. De dekking moest compacter zijn en er moest meer gesloten worden. Daarnaast was het aandachtspunt om op de break te blijven gaan aangezien Foreholte conditioneel niet mee kon blijven gaan met het tempo. Door verschillende doelpunten van Daimy van Dommelen maakte de ploeg uit Twello een indrukwekkende start aan die tweede helft en had de dekking op orde. Foreholte zocht naar gaten, maar aan de overkant strafte Twello technische fouten af met een doelpunt.

Het samenspel met de cirkel, de afronding vanaf de hoeken en als collectief naar de overkant, zorgde voor mooie aanvallen en goede doelpunten. Voorwaarts liep uit en dat zorgde voor halverwege de tweede helft voor een verschil van 10 doelpunten: 33-23.

Lieke Havekes liet door een break out en een mooie passeer beweging de keepster de hoeken van het doel zien. Jorien Scholten mocht het laatste doelpunt maken waardoor Voorwaarts de eerste thuiswedstrijd won met 40-26. Komende zaterdag speelt Voorwaarts opnieuw thuis, om 20 uur tegen US Amsterdam.  

Scores Voorwaarts: Daimy van Dommelen 7, Aniek Koers 6, Alineke Ros en Jorien Scholten 5, Chantal Deijk 4, Jill Kloppenberg, Lisa Oosterwijk en Keyara Peters 3, Lieke Havekes en Romy ten Cate 2.

Deel dit bericht