Wedstrijdverslagen

VVW bekert verder na winst op Meervogels

VVW bekert verder na winst op Meervogels

Door VVW - Gisteren vond de wedstrijd Meervogels tegen VVW plaats. We hadden afgesproken om fanatiek en als team van start te gaan. Maar de eerste 5 minuten bleek al snel dat we het niet gemakkelijk zouden winnen: de stand was op dat moment al 3-1 voor de thuisploeg. VVw was niet scherp genoeg en de dekking stond nog niet als een huis.

Na 10 minuten stond de stand op 4-3. Er was niks aan de hand als wij onze snelheid iets zouden verhogen. Na een kwartier stond het 7-4, mede doordat hun nummer 11 vier keer achter elkaar wist te scoren en wij hier geen antwoord op hadden. Vervolgens zetten Jamilla, Rowie, Daphne H en Fanny door goede snelle aanvallen de stand op 9-9.

Als team werd er weer gewerkt, de dekking stond goed, Britt stond goed te keepen en dat leidde tot een voorsprong in de rust. Mede dankzij mooie afstandsschoten van Merel en een lekker balletje vanuit de hoek door Sanja stond het met rust 11-14.

In de rust werd besproken dat we meer op snelheid moesten gaan spelen. De dekking moest nog iets fanatieker en we moesten elkaar meer gaan helpen. Daarnaast moest er ook goed gepraat worden met de hoeken zodat hun snelle hoek geen bal kon krijgen.

In die tweede helft bleek al snel dat dit er wel in zat, maar de eerste periode na de rust kwam dat er nog niet uit. Binnen 10 minuten scoort VVW vier keer, Meervogels twee keer, met als tussenstand 13-18.

Ook Meervogels blijft fanatiek, blijft scoren waardoor het na 15 minuten ineens weer 16-19 staat. Dit gaan we toch niet meer weggeven…

Het laatste kwartier ging het gas ook weer even open en werd er weer knalhard als team gewerkt, de dekking stond als een huis en iedereen hielp elkaar. Mooie aanvallen leidden tot goals of penalty’s. Samen als team, dat stond er! Petra ging nog beter keepen toen de dekking helemaal als een blok stond. Dat is het werken voor elkaar wat we wekelijks moeten hebben.

Na nog vijf goals van onze kant en eentje van Meervogels werd de eindstand op 17-23 bepaald en mogen we tevreden naar huis! De volgende ronde is een feit!

Aanstaande zaterdag spelen we om 20.45 uur (achter VZV 1 – Quintus 1) in ’t Veld tegen VZV 2. Dit gaat een lastige wedstrijd worden, VZV doet het goed in de tweede divisie en staat op dit moment zelfs bovenaan.

Deel dit bericht