VZV verslaat V&L in bloedstollende eindfase

VZV verslaat V&L in bloedstollende eindfase

16 december 2018, 14:47 uur

Door VZV- JuRo Unirek/VZV heeft op de valreep een overwinning in Geleen op Geonius V&L in de wacht weten te slepen. Het team van trainer/coach Rolf Schulte heeft nagenoeg de hele wedstrijd tegen een achterstand aangekeken, pas in de laatste paar bloedstollende minuten wist VZV de wedstrijd alsnog in hun voordeel te beslissen.

Het team bleef ondanks dat ze bijna constant tegen een achterstand van twee of drie doelpunten aankeken vechten voor een goed resultaat. Bij het rustsignaal was de achterstand drie doelpunten, dus waren er nog volop mogelijkheden voor VZV op een beter resultaat: 14-11.

Na rust kwamen de gasten meteen goed uit de startblokken en werd de achterstand in een mum van tijd teniet gedaan en was er nog alles mogelijk. V&L nam weer een voorsprong 18-16, en werd Esma Staal met een rode kaart uit het veld gestuurd door de consequent fluitende scheidsrechter Hendriks die deze wedstrijd in z’n eentje voortreffelijk leidde.

Vervolgens kwam VZV met vier doelpunten achter te staan 22-18 en leek het op een nederlaag uitte draaien. Het team van Rolf Schulte gaf zich echter nog niet gewonnen en zette de achtervolging op hun tegenstander in. Door drie uitstekende reddingen van de voortreffelijk keepende Amber Zomerdijk die perfect een aantal breaks in de handen van de razendsnelle aanvallers werden aangegooid werd de stand 22-21.

Djazzmin Trabelsi, acht treffers in Geleen                   foto Patrick Hogervorst

Vlak voortijd werd het nog 25-23 in Limburgs voordeel en leek de winst naar V&L tegaan. Jane Kramer zorgde echter voor de aansluitingstreffer 25-24 waarna Florance Kos zowaar de gelijkmaker produceerde.

Het slotakkoord in deze zinderende slotfase was echter voor Djazzmin Trabelsi, de absolute uitblinkster van deze avond. Zij trof het vijandelijk doel ook nog uit een break en zorgde met een vrouw minder in het veld het doel via een uitgekiende lob. Djazzmin Trabelsi scoorde liefst 8 keer en werd naast de uitblinkster ook de topscorer bij deze zwaarbevochten overwinning tegen het hogergeplaatste V&L: 25-27.

Doelpunten VZV: Djazzmihn Trabelsi 8, Lisanne Kolken 5, Florance Kos 3, Jane Kramer 3, Anniek Jansen 3, Lotte Prak 2

Vrijdag 21 december speelt JuRo Unirek de laatste en uitgestelde wedstrijd van 2018 tegen de koploper VOC om 20 uur in sporthal ’t Zijveld.

Laatste update: 01 januari 1970, 01:00 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
VZV verslaat V&L in bloedstollende eindfase