Wedstrijdverslagen

Winst MHV’81 in eerste uitwedstrijd

Winst MHV’81 in eerste uitwedstrijd

Door MHV’81 - Op zaterdagavond 5 oktober stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. In Zoetermeer was Gemini, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de eerste divisie, de tegenstander. Op het eerste oog leek dit dus een pittige wedstrijd te worden.

De dames van MHV’81 kenden een flitsende start. De score werd geopend door een sterk spelende Laura Swinkels. In de beginfase leek het gelijk op te gaan, maar al snel werd een kleine voorsprong van twee punten genomen door de Millse formatie. Door collectief verdedigen, onder aanvoering van Meike Weren en Talitha Maas, en via snelle aanvallen, werd de voorsprong verder uitgebouwd.

Na 20 minuten stond er 6-13 op het scorebord. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch kende het damesteam uit Mill daarna een mindere fase, waardoor Gemini dichterbij kon komen. Met 10-14 gingen beide teams de kleedkamer in.

MHV kwam fel uit de kleedkamer. De coachende woorden van Rob van de Akker hadden duidelijk effect. Via 10-15 en 13-16 stond na 40 minuten spelen 15-20 op het scorebord. Leonie Blom was gedurende de tweede helft in de een-op-een-duels sterk. Baukje van Baal was belangrijk voor het team door regelmatig de juiste eindpass te geven. Deze werden door verschillende teamgenoten tot doelpunten verzilverd. Gemini probeerde dichterbij te komen, maar de (in de eerste helft) opgelopen achterstand werd niet meer goedgemaakt: 24-28. Daarmee is de tweede overwinning van het seizoen een feit.

Met de volle 4 punten uit twee wedstrijden staat het vorig jaar gepromoveerde team MHV’81 DS1 nu tweede op de ranglijst van de tweede divisie. VOC DS2 uit Amsterdam heeft een beter doelsaldo en staat daarom eerste.

Zaterdagavond 12 oktober staat er een thuiswedstrijd op het programma, met BSAC uit Maasbree als tegenstander. De wedstrijd start om 19.15 uur in de Looierij in Mill.

cover Tweede zege voor MHV'81

foto club

Deel dit bericht