Wedstrijdverslagen

ZEGE DSVD, NEDERLAAG DE TUKKERS

ZEGE DSVD, NEDERLAAG DE TUKKERS

Bron: Tubantia / Kees Reenders - DSVD heeft zaterdagavond de eerste zege van het seizoen geboekt. VZV werd in Deurningen op een ruime nederlaag getrakteerd: 36-24. In de eerste divisie verloor De Tukkers in eigen huis nipt van het tweede team van VZV: 20-22.

DSVD heeft zaterdagavond op overtuigende wijze de eerste zege van het seizoen geboekt. VZV, vorig seizoen subtopper in de eredivisie, zag de thuisploeg vooral na rust steeds verder uitlopen. “Vooraf had ik een lastige wedstrijd verwacht”, bekende trainer Jan Majoor. :In geen enkel scenario hield ik rekening met zo’n uitslag.” Vlak voor rust kwamen de gasten nog even terug tot 13-11. In de tweede helft werd de marge snel uitgebouwd naar tien.

“We wisten dat we met veel beweging de dekking van VZV uit elkaar konden spelen. Dat hebben we op alle posities heel goed uitgevoerd. We hebben heel slim gespeeld. Daarnaast maakten we zelf weinig technische fouten. Het team verdient dan ook een groot compliment.”

“Ze straalden plezier uit en je ziet dat we met ons snelle spel het iedere tegenstander lastig kunnen maken. Deze uitslag geeft ons veel vertrouwen en voor een jonge groep is dit natuurlijk ook belangrijk voor de ontwikkeling.” Zowel aanvallend als in de dekking kwam DSVD goed voor de dag. “Marit Molenbroek legde de beste schutter van VZV aan banden en Ilse Maatman heeft het op doel erg goed gedaan. Dagmar Oude Voshaar scoorde vooral in de eerste helft veel doelpunten, terwijl Marloes Scholten en Marlou Boomkamp dat na rust ook goed oppakten.”

De lijst met uitblinkers is lang. “Het is een echte teamprestatie geweest en dit geeft vertrouwen voor de komende periode.”

De Tukkers

De Tukkers verloor zaterdagavond in eigen huis van het tweede team van VZV. Het begin was voor de bezoekers, waarna de ploeg van trainer Nicol Kooiker zich langzaam wist terug te vechten in de wedstrijd. Richting de rust wist VZV echter alsnog een gat van vijf punten te slaan (8-13).

Die marge wist de thuisploeg na rust weer weg te poetsen. In de spannende slotfase trok VZV uiteindelijk toch aan het langste eind. Het betekende de tweede nederlaag van het seizoen voor De Tukkers. Afgelopen week werd nipt verloren bij Foreholte: 26-25.

ZVBB’21

ZVBB’21 kon veertig minuten goed meekomen met de thuisploeg, maar verloor het duel door een mindere openings- en slotfase. “De score is wel een beetje geflatteerd”, aldus trainer Afton Groener. “We begonnen niet zo goed en keken al snel tegen een 7-1 achterstand aan. Daarna wisten we ons te herpakken en vochten we ons terug in de wedstrijd.”

Na rust kwam Fortissimo sterk uit de kleedkamer, maar hield de ploeg van Groener met 17-15 uitzicht op een goed resultaat. “Dat heeft ons wel veel kracht gekost. In de slotfase maakten we wat technische fouten en lieten we ook kansen onbenut. Daardoor liep Fortissimo uit naar een grote score. Uiteindelijk hebben we veertig minuten goed gespeeld en daar mogen we trots op zijn. In de mindere fases moeten we proberen slimmer te spelen, zodat we de wedstrijd niet meer uit handen geven.”

Deel dit bericht