Nieuws

Dalfsen haalt talent Larissa Nusser

Landskampioen SERCODAK Dalfsen heeft Larissa Nusser aan haar selectie voor volgend jaar  toegevoegd. Het jonge talent uit Born (15) is de tweede nieuwkomer in de selectie van Peter Portengen. Nusser speelt dit seizoen voor Handbal Venlo en speelde in de jeugd bij BFC uit het Limburgse Beek. 

“Wij zien in Larissa een heel groot talent met erg veel mogelijkheden. Ondanks haar jonge leeftijd speelt ze al erg makkelijk en neemt ze veel initiatief in haar spel. We zijn dan ook erg tevreden dat ze de keuze voor ons programma heeft gemaakt. We gaan veel plezier aan haar beleven”, aldus manager Rene Cloo. 

Nusser komt uit een echte handbalfamilie. Haar vader (Harold Nusser) is veelvoudig landskampioen en bekerwinnaar en 150-voudig international en momenteel trainer bij de heren van OCI-LIONS 2 en op de HandbalAcademie voor jongens in Limburg. Opa Jo Nusser was een vermaard internationaal scheidsrechter. Alles bij elkaar leidde Jo Nusser 222 internationale wedstrijden, floot vier Europacupfinales, vier WK finales en de Olympische damesfinale (Joegoslavië – China) tijdens de Olympische Spelen van Los Angeles in 1984.

Net als vorig jaar zullen ook komende zomer weer een aantal speelsters van Dalfsen naar het buitenland vertrekken. "Dat is aan de ene kant vervelend maar aan de andere kant een bewijs dat onze werkwijze zijn vruchten afwerpt voor de speelsters. En dat is een wezenlijk onderdeel van ons concept", vervolgt Rene Cloo. Afgelopen weekend werd Lisa Oosterwijk van Kwiek Raalte al gepresenteerd als nieuwkomer voor komend seizoen.  

Deel dit bericht