EEN ‘BELLE’ ZAL DAN TOCH OVER BELGISCHE TITEL BESLISSEN

Door Achilles Bocholt - Het heeft net niet mogen zijn voor Sezoens Achilles Bocholt. Bocholt verloor gisterenavond in Pelt met het kleinste verschil: 26-25. Onze mannen konden de volledige wedstrijd aanklampen, maar echt over Pelt springen en de wedstrijd in handen nemen, zat er helaas nooit echt in. Volgende week zaterdag krijgt de serie tussen Bocholt en Pelt dus een finaal vervolg.

TIJDSTRAFFEN

Wout Winters opende de wedstrijd voor Bocholt in een openingskwartier waarin Bocholt relatief goed voor de dag kwam maar waar we hooguit tot 3-5 konden uitlopen. Enkele discutabele straftijden deden dat idee al snel de das om. Komt daarbij dat de doelman van Pelt een dijk van een wedstrijd speelde. Zo wordt het in zo’n heksenketel uiteraard lastig. Na een gelijk opgaande eerste helft gingen we rusten met een 13-12 ruststand.

De tweede helft kunnen we eigenlijk kort samenvatten. We bleven in de buurt van Pelt, maar op de momenten dat we erop of erover konden gaan, lukte het ons niet om dat doelpunt te maken. Bij de 16-15 mist Wout Winters de aansluitingstreffer. Bij 19-18 missen zowel Wout als Serge de kans om bij te benen en ook in de laatste minuten kon Abdou Mané niet voor een 25-25 zorgen. Dit soort sleutelmomenten en kleine foutjes bepalen deze wedstrijden.

Maar over het algemeen was het gisterenavond de avond van nét niet. En dat is uiteraard jammer. Maar we mogen het ook niet dramatiseren. We hadden het graag gisteren afgemaakt, maar trekken met veel plezier volgende week opnieuw naar het hol van de leeuw om onze verdiende titel daar te gaan halen.

Sporting Pelt: Van Sloot, Vandeboer (4), Falke (8/3), Spooren (4), Deekens Nick, Vandebeeck Louis (4), Delpire, Stollman, Vossen, Schoenaker, De Grave, Denert, Van Haesendonck (1), Vandebeeck Door (1), Deekens Nils, Antic (4)
Sezoens Bocholt: Leroy, Gijbels, Tielen, Winters (4), Mané (4), Spooren, Lamers, Driesen (3), Jerry, Roelants (1), Claessens (6), Jaeken, D’Hanis (2), Strauven, Doms (1), Klajic (4/3)