Nieuws

Handbalhuwelijk: Jasmina Jankovic en Daniel Rebmann zeiden ‘ja’

Handbalhuwelijk: Jasmina Jankovic en Daniel Rebmann zeiden ‘ja’

Van de Redactie – “We hebben ja gezegd", schrijft Daniel Rebmann, keeper van Frisch Auf Göppingen op zijn Instagram-kanaal. En ook zijn bruid Jasmina Jankovic, keepster bij de vrouwenploeg van Frisch Auf kondigde aan: "We hadden een geweldige dag, we vonden alles geweldig."

De 26-jarige Rebmann is afkomstig uit Württemberg, waar hij sinds 2013 deel uitmaakt van het eerste elftal van Frisch Auf! Göppingen en sindsdien een vaste keeper is. Tussen 2015 en 2017 droeg hij ook het shirt van TV 1893 Neuhausen vanwege een dubbel speelrecht. Alleen DHB-doelman Johannes Bitter (TVB Stuttgart) en de Deense wereldkampioenen Jannick Green (SC Magdeburg) en Niklas Landin (THW Kiel) overtroffen zijn 212 parades in het voortijdig afgesloten seizoen in de Bundesliga. Slechts tweemaal kwam Rebmann uit in Duitse jeugdselecties.

                            

                                                          PROFICIAT AAN HET BRUIDSPAAR!

De 33-jarige Jankovic werd geboren in Doboj in Bosnië, maar begon met handbal in Nederland. Als tiener verliet ze HV Hellas Den Haag en speelde ze voor GOG Gudme in Denemarken. Daarna speelde ze voor V&L Geleen en Odense Haandbold voordat ze in 2009 in de Bundesliga kwam.

Jankovic speelde eerst voor SVG Celle, later voor Buxtehuder SV voordat zij in 2011 bij Frisch Auf Göppingen kwam. Haar pad leidde haar na drie jaar naar TuS Metzingen en in het seizoen 2018/19 naar Toulon St. Cyr. De verhuizing naar Frankrijk kon de lange-afstandsrelatie met Rebmann ook niet schaden, maar de Nederlandse keepster keerde afgelopen zomer weer terug naar Göppingen.

Haar grootste successen waren de deelname aan de Olympische Spelen in 2016, het EK zilver in 2016 en de bronzen plak bij het WK 2017 in Duitsland. Op het laatste WK, waar Oranje de gouden medaille behaalde, stond ze alleen in de uitgebreide voorselectie. Tot nu toe speelde Jankovic 98 interlands voor Nederland en scoorde vijf doelpunten.

cover Temidden van de families het stralende bruidspaar!

foto's Facebook

Deel dit bericht