Nieuws

KORT NIEUWS deel 7

KORT NIEUWS deel 7

Korte berichten, deze week samengevat in één overzicht.                                         update 26-2-2021

14. Het handbalprogramma van 22 tot en met 28 februari, later nog aangevuld met de links voor livestream, vindt u op:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/handbalprogramma-22-28-februari/

13. Jeffrey van Gulik stapt over van DFS Arnhem naar The dome/Handbal Houten:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/jeffrey-van-gulik-stapt-over-naar-houten/

12. Dries Boulet nieuwe Algemeen Manager Vlaamse Handbal Vereniging:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/dries-boulet-algemeen-manager-van-de-vhv/

11. Ook de beide coaches bij Bentelo, Egon Floors en Chantal Berlauwt verlengen hun verbintenis met de club. Voor Floors wordt het zijn derde seizoen met de ploeg in de tweede divisie. Wendie Busschers is ook komend seizoen diens assistente. Chantal Berlauwt blijft nog een seizoen trainer van het tweede team van Bentelo, dat uitkomt in de hoofdklasse. Ze is bezig aan haar zevende seizoen bij die ploeg. 

10. Frans Engels verlengt als trainer zijn verbintenis met ASC Grün-Weiss '49. Hij begint aan zijn derde seizoen.

9. Droevig nieuws: Zlatko Sarasevic, coach van de vrouwenploeg van Podravka Vegeta, is gisteren op 59-jarige leeftijd overleden.

8. Kopenhagen hield koploper Esberg lang in bedwang: 27-29 (15-14). 7-8 was laatste achterstand in de eerste helft, daarna domineerde Kopenhagen tot 22-22; bij 27-27, op ruim één minuut van het einde, kon het duel nog alle kanten op. Een foutieve wissel brak het laatste restje verzet bij Kopenhagen. Larissa Nüsser tekende voor 4 uit 8 plus vijf assists waardoor ze in dat klassement nog nadrukkelijker op de eerste plaats blijft. Andrea Hanssen tekende voor 7 doelpunten. Bij Esbjerg namen Mette Tranborg, Nerea Pena en Marit Frafjord elk 6 treffers voor hun rekening; nog drie wedstrijden en dan beginnen de play offs met acht ploegen. Vrijdag reist Kopenhagen naar Odense.

7. De Portugese doelman Alfredo Quintana (32) heeft een hartaanval gekregen tijdens de training bij zijn club Porto. Doktoren vechten voor zijn leven.

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/portugese-doelman-quintana-vecht-voor-zijn-leven/

6. Nick de Knegt, doelman bij het Belgische Tongeren, stopt met handballen. De BENE-League-club trok De Knegt drie seizoenen geleden aan. Hij verliet daarom Nederland om zich in Tongeren te vestigen. 

"Ik vind het echt heel jammer dat we dit seizoen bijna niet hebben kunnen handballen. Ik mis de sfeer van de groep enorm. Het is dan ook extra spijtig dat ik besloten heb om te stoppen met handbal. Ik ga samen met mijn gezinnetje terug verhuizen naar Nederland en dan is het voor mij niet meer mogelijk om te blijven handballen. Ik hou alvast mooie herinneringen en een zeer goed gevoel over aan Handbal Tongeren, waar ik me steeds thuis heb gevoeld," aldus De Knegt

Ook clubvoorzitter Luc Tack betreurt het vertrek van de Nederlandse doelman. "Bijzonder jammer dat Nick ons verlaat. Zowel als speler op als langs het veld had hij een grote meerwaarde voor de club. Steeds goed geluimd, gedreven en ambitieus verscheen Nick op elke training. Ook als jeugdtrainer van de U12, stond Nick wonderwel zijn mannetje."

5. Gummersbach verloor afgelopen woensdag het thuisduel tegen debutant Grosswallstadt. Gisteren was er een belangrijke, maar nipte zege op een van de achtervolgers, VfL Lübeck-Schwartau, de ploeg van Niels Versteijnen:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/gummersbach-herstelt-na-uitglijder-winst-op-lubeck-schwartau/

4. Eric-Jan Hermans is ook komend seizoen de trainer bij de vrouwen van hoofdklasser M.I.C. Momenteel herstelt Hermand van een operatie - twee stensts ingebracht - maar dat weerhoudt hem niet om na de zomer opnieuw de ploeg uit Meerssen onder zijn hoede te nemen. Dit seizoen kwam er al na twee wedstrijden een einde aan de competitie, dus veel plezier kon Hermans nog niet beleven aan zijn nieuwe ploeg in een nieuwe omgeving.

3. Famke Veltman (35) is komend seizoen de trainster van de vrouwenploeg van Avanti Wilskracht uit Enschede, uitkomend in de hoofdklasse. De uit Haaksbergen afkomstige Veltman moest drie jaar geleden - na haar tweede kruisbandblessure - stoppen met actief spelen en stortte zich op het trainersvak bij DHV. Met inmiddels het HT3-papiertje op zak vormt het komende seizoen een nieuwe uitdaging op hoger niveau.

2. Brian Meulders, Belgisch international, stapt over van Atomix naar Tongeren. Voorheen was de rechter opbouwspeler (26) actief bij Ambiorix Waterloo en drie seizoenen Initia Hasselt. Met de komst van de linkspoot versterkt Tongeren zich op de rechterflank.  

Meulders begon op 8-jarige leeftijd te handballen bij Kraainem, stapte vervolgens over naar Sasja. Na enkele jaren Antwerpen trok hij naar Hasselt. In 2020 maakte Meulders de overstap naar Atomix.  Hij doorliep alle Belgische nationale jeugdselecties en speelt momenteel ook voor de Red Wolves.

"Als trainer verheug ik mij op de komst van Brian, hij is een geweldige aanvulling voor onze ploeg," aldus coach Jean-Luc Grandjean. "Brian heeft oog voor zijn medespelers en kan zijn mannetje staan op de rechter opbouw.    Daarenboven kent hij tal van Tongerse spelers van bij de nationale ploeg waardoor hij vlug zal kunnen worden ingepast in het team."

1. De Noorse Maren Aardahl (26) verlaat na één seizoen het Roemeense Valcea en stapt deze zomer over naar het Deense Odense. De cirkelspeelster speelde voorheen o.a. bij Bietigheim en Byasen. In de nationale ploeg kwam Aarendahl tot 17 interlands, haar laatste optreden was in de zomer van 2020.

Deel dit bericht