Nieuws

Kort nieuws deel 15

Kort nieuws deel 15

Van de Redactie - Hieronder de berichten die wel op de website van HSP verschijnen maar niet als één apart bericht op onze Facebookpagina. U hoeft niets te missen van allerlei nieuwtjes, transfers, verslagen, foto's, uitslagen, karakteristieken, opvallendegebeurtenissen enz.            

                           

15. Het weekprogramma, met links voor livestream, uitslagen en karakteristieken vindt u op:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/handbalprogramma-19-25-april/

14. Yourlease/Eemland heeft de technische staf voor het seizoen 2021/2022 compleet. Als teammanager zal Wil Dake de algehele organisatie rondom de handbal eerste divisionist op zich nemen. De technische staf wordt met de komst van Ritchie Husken als assistent trainer/coach compleet. De 32-jarige Amersfoorter die als speler actief was voor Fidelitas, Fiqas/Aalsmeer, Nieuwegein en AutoSmeeing/BDC zal zich met name focussen op de individuele training en coaching van spelers.

13. Nieuweling voor Handbal Houten: Brandon van Londen komt over van Reehorst:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/van-londen-naar-houten/

12. Belgisch international Victor Regnier (20) verlaat komende zomer US Dunkerque (Starligue) en sluit aan bij Besancon in de Proligue.

11. Uitslagen WK-kwalifcatieduels vrouwen:

Hongarije - Italië 46-10 / 41-12; Turkije - Rusland 23-25 / 24-45; Montenegro - Wit-Rusland 29-23 / 26-24; Oostenrijk - Polen 29-29 / 29-26; Tsjechië - Zwitserland 27-27 / 28-22; Slowakije - Servië 19-26 / 25-32; Oekraïne - Zweden 14-28 / 22-26; Roemenië - Noord-Macedonië 33-22 / 35-20; / Portugal - Duitsland 27-32 / 23-34; Slovenië - IJsland 24-14 / n.n.b. 

Reeds geplaatst: Spanje (organisatie), NEDERLAND (regerend kampioen), Noorwegen, Frankrijk, Kroatië en Denemarken plus nog 16 landen van de overige continenten.

10. Roemeense international Christina Neagu liet meteen na het met 20-35 gewonnen duel van haar ploeg in Noord-Macedonië weten dat ze tot aan het WK (1 - 19 december) afstand neemt van de nationale ploeg. In oktober mist ze daardoor het het uitduel in Oostenrijk en het thuisduel tegenFaeröer Eilanden in de EK-kwalificatie 2022.

9. Coach Kim Rasmussen keert terug naar Roemenië en neemt deze zomer CS Gloria Bistrata onder zijn hoede. In de ploeg diverse Roemeense internationals zoals Dinca, Iuganu, Moisa en Seraficeanu. Het gerucht gaat dat ook de Duitse Meike Schmelzer en Jovana Kovacevic binnenkort tekenen. Een andere Deense coach, Morten Soubak, komt aan het hoofd van Donau Braila waar onder meer een aantal Braziliaanse speelsters onder contract staat: Mayssa Pessoa, Samara da Silva, Ana Paul Rodrigues en Jessica Quintino. Ook is er sprake dat Amanda Kurtovic aan de groep toegevoegd gaat worden. Rapid Boekarest, onder leiding van de Spaanse ooch Carlos Viver, meldt de transfers van Alicia Fernandeze, Marta Lopez, Ainhoa Fernandeze, Denisa Dedu en Gabriella Perianu. Bij CSM Bucuresti komt Tess Wester onder de lat, daarnaast is de club nog in gesprek over een overgang van Yvette Broch vanuit Metz. 

8. Isa Klos is de derde nieuweling voor komend seizoen bij Westfriesland SEW:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/sew-trekt-in-Klos-derde-versterking-aan/

7. Initia Hasselt kondigt een nieuwe doelman aan: Richard Meinicke. Hij vervangt Nicholas Plessers die komend seizoen bij Visé onder de lat staat. Meinicke heeft de Nederlandse nationaliteit, begon zijn handballoopbaan bij De Gazellen in Doetinchem om via Swift Arnhem naar Handbal Houten over te gaan. Tot 2016 speelde hij in de eredivisie. Daarna verkaste hij naar Duitsland, naar HSG Freiberg, een ploeg uit de Mitteldeutsche Oberliga (4e niveau).

6. Pech voor Metz-coach Emmanuel Mayonnade: tijdens de trainingsstage van de Franse nationale ploeg liep linker opbouwspeelster Orlane Kanor een scheur in de linker achillespees op. De onfortuinlijke speelster ligt er tot begin volgend seizoen uit. Zaterdag ontvangt Metz in de halve finale van de Franse beker rivaal Brest Bretagne.

5. Na het drielandentoernooi in Kroatië traint Oranje de komende dagen op Papendal. Estavana Polman, Danick Snelder en Laura van der Heijden sluiten niet aan bij de groep, omdat zij in quarantaine zitten. Een aantal speelsters, dat niet mee was naar Kroatië, meldde zich zondag bij het team: Rinka Duijndam, Kelly Dulfer, Merel Freriks, Yara ten Holte, Inger Smits en Jessy Kramer. 

Estavana Polman sluit dus niet aan bij de korte trainingsstage. De international, die vorige week in Kroatië haar eerste wedstrijden voor Oranje speelde na haar zware knieblessure, is bij terugkeer in quarantaine gegaan. luidt de reactie van het NHV.

De volgende speelsters zijn wel op Papendal present: Loïs Abbingh, Debbie Bont, Yvette Broch, Rinka Duijndam, Kelly Dulfer. Merel Freriks, Tamara Haggerty, Yara ten Holte, Dione Housheer, Jessy Kramer, Harma van Kreij, Angela Malestein, Anouk Nieuwenweg, Larissa Nüsser, Claudia Rompen, Martine Smeets, Inger Smits, Maxime Struijs, Nikita van der Vliet, Tess Wester, Bo van Wetering.

4. De Handbal-Bundesliga (HBL) heeft vandaag besloten dat de uitslag van de wedstrijd tussen TuS Ferndorf en VfL Gummersbach (13 april) in de tweede Bundesliga gehandhaafd blijft op 27-25. Gummersbach had protest aangetekend tegen het meespelen van Lukas Pechy die noch op de spelerslijst noch op het wedstrijdverslag stond. De club was van mening dat daardoor de punten naar Gummersbach moesten gaan vanwege het gebruik van een niet-gerechtigde speler.

De advocate van Ferndorf, Helge Olaf Käding, een expert op het gebied van handbalrecht, verwees naar een relevante uitspraak van de hoogste DHB-handbalrechtbank, met het argument dat ‘de handbalregels die het mogelijk maken om een speler tijdens de wedstrijd naar het wedstrijdverslag te verwijzen, als er nog ruimte is, hoger scoren met betrekking tot beperkende voorschriften van de HBL’.

Gummersbach heeft twee weken tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

3. Ploeggenote van Harma van Kreij, Valentina Klemencic (Krim Mercator) is aan haar linker schouder geopereerd. Haar revalidatie duurt naar verwachting vier maanden.

Alicia Fernandez Fraga (28) verruilt Valcea voor Rapid Boekarest. Met Valcea won de Spaanse spelverdeelster in 2018 de titel, de beker (2020) en de Roemeense Super Cup (2018 en 2020). In 2019 werd ze gekozen tot 'beste buitenlandse speelster in competitie.' 45 keer kwam ze voor Spanje in actie, scoorde meer dan 100 treffers en werd, na de verloren WK-finale tegen Nederland in Japan trotse bezitter van de zilveren medaille. 

2. Anouk Dekker (18) verruilt het geel-zwarte tenue van Geel Zwart uit 't Zand voor het rood-witte shirt van VZV. Als 15-jarige debuteerde Dekker in de eerste ploeg van Geel Zwart, toen in de tweede divisie. 

1. WHC/Hercules moet het een paar weken stellen zonder Jonah Baak: hij kampt met een knieblessure:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/paar-weken-rust-jonah-bBaak-vanwege-knieblessure-blijft-bij-whc-hercules/

Deel dit bericht