Nieuws

KORT NIEUWS update 28 september

KORT NIEUWS update 28 september

Ook deze week op deze pagina een overzicht met korte nieuwsberichten.                 update 30 september 

13. CSM Bucuresti is van slag: na twee nederlagen en een overwinning in de Champions League maar ook verlies in de finale om de Roemeense beker (tegen Buzau) leed de ploeg van Wester en Broch vandaag in het vierde competitieduel - Ramnicu Valcea was de opponent - het eerste verlies: 31-30. Met 9 uit 4 bezet CSM plek 4. De competitie telt 26 duels.

12. Tanja Logvin, coach van de Bundesligaploeg Neckarsulmer Sport Union - met Natahalie Hendrikse, Jill Kooij, Lynn Knippenborg, Anouk Nieuwenweg en Sharon Nooitmeer - heeft haar contract met de club uit Zuid-Duitsland met drie jaar verlengd

11. In de tweede voorronde van de European League zijn vijf Scandinavische ploegen uitgeschakeld voor de groepsfase: het Noorse Arendal, de drie Deense ploegen Holstebro, Mors en Bjerringbro en het Zweedse Malmö mogen de Europese ambities voor dit jaar opbergen. Jef Lettens stroomt met Toulouse door, Ephrahim JerryBobby Schagen en Niko Blaauw komen dinsdagavond nog in actie.

10. De Spanjaard Garcia Parrondo (41) is de opvolger van de IJslandse coach Gudmundur Gudmundsson bij MT Melsungen. Na het ontslag van de hoofdcoach was assistent Arjan Haenen afgelopen week interim-coach. Onder zijn leiding won Melsungen afgelopen zondag het thuisduel tegen N-Lübbecke met 23-22. Parrondo won in 2019 met Vardar Skopje de Champions League.

9. Brest Bretagne Handbal moet het dit seizoen doen zonder de Montenegrijnse Djina Jaukovic. Tijdens de compeitiewedstrijd tegen Mérignac, op 15 september, raakte Jaukovic (24) flink geblesseerd aan haar linker knie. De daarop volgende CL-duels tegen Esbjerg (26-23 winst) en Dortmund (30-27 verlies) maakte ze al niet meer mee.

Eind vorige week kreeg ze de bevestiging van de aard van de blessure: de voorste kruisband in de linker knie is afgescheurd, Jaukovic zit 6 tot 9 maanden aan de kant. Het uitvallen van een spelbepalende speelster is voor de nieuwe coach Pablo Morel een forse tegenslag. De clubleiding gaat tussenstijds op zoek naar een vervangster.

8. Louise Sand, voormalig Zweeds handbalster, heet na haar geslachtsoperatie in 2018 Loui Sand. Afgelopen weekeinde startte ze als eerste transseksuele speler in de Zweedse competitie bij Kárra HF dat inmiddels twee verloren duels achter de rug had. In de Zweedse krant SVT doet ze haar verhaal over het debuut in de mannenploeg. Het duel met Sand in de ploeg ging ook verloren.

Het verhaal op Handbalstartpunt.nl over Louise Sand die Loui Sand werd - nu bijna drie jaar geleden -  kunt u terug lezen op:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/louise-heet-nu-loui-geboren-in-een-verkeerd-lichaam/

7. Nele Franz, spelverdeelster bij HSG Blomberg-Lippe en de nationale Duitse ploeg, raakte dit weekeinde in de thuiswedstrijd tegen Thüringer in een aanvalssituatie zwaar geblesseerd aan haar rechter knie. Ondersteund door ploeggenoten en medische staf verliet de 21-jarige het speelveld. Onderzoek wees vandaag uit dat Franz een kruisbandblessure heeft opgelopen. Gelet op de aard van de blessure, de operatie die volgt en de revalidatie, zal Franz dit seizoen niet meer in actie komen.

6. Nikita van der Vliet en Nyala Krullaars haken af bij Oranje, blessures spelen hen parten. Lynn Knippenborg (Neckarsulmer) is opgeroepen als vervangster.

5. Uitslagen BNL, ere- en eerste divisie (week 38) vindt u op:

https://www.handbalstartpunt.nl/uitslagen/

4. De Limburgse scheidsrechter Ton Braeken zit al 40 jaar - door corona inmiddels 41 jaar - in het vak: hij ontving zaterdagavond de 'Gouden Fluit'.

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/limburgse-scheidsrechter-ton-braeken-ontvangt-gouden-fluit/

3. Programma, uitslagen, karakteristieken en livestrean (20 - 26 september) via:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/programma-uitslagen-livestream-20-26-september/

2. Nog voordat de competitie begonnen is, moet M.I.C. de fusieclub uit Meerssen/Valkenburg, op zoek naar een nieuwe coach voor de eerste damesploeg die uitkomt in de hoofklasse. Eric-Jan Hermans gooit het bijltje er bij neer. Over het hoe en waarom is geen duidelijkheid. "Mijn beslissing," is alles wat de oefenmeester uit Noord-Limburg kwijt wil.     

 

1. Dit seizoen is voor Pieter van der Velden definitief voorbij. De linkerhoekspeler van Quintus, die overkwam van Tachos Waalwijk, heeft na de MRI-scan gehoord dat zijn kruisband inderdaad afgescheurd is.

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/seizoen-voor-pieter-van-der-velden-definitief-voorbij/

 

Deel dit bericht