Nieuws

Marco Vernooy stopt noodgedwongen, Pepels overbodig, Schoenaker terug

Marco Vernooy stopt noodgedwongen, Pepels overbodig, Schoenaker terug

Van de Redactie - Een chronische schouderblessure bij Marco Vernooy (Sporting Pelt) doet hem noodgedwongen besluiten de handbalschoenen aan de haak te hangen.

Marco was bij de Belgische ploeg de verdedigingsspecialist maar wilde uitdrukkelijk ook in aanval nog een rol van betekenis kunnen spelen. Na medisch onderzoek bleek dit echter onmogelijk. Club en ploegmaats bedanken de Limburger aller hartelijks. Hij stond er immers ook toen Sporting Pelt terug in de BENE-League kwam en was de eerste om de kar te trekken. Het is dan ook mede dankzij hem dat Sporting zich terug aan de top van de grensoverschrijdende competitie heeft kunnen nestelen.

In geval van nood wil Vernooij (32) Sporting zelfs nog helpen volgend seizoen. Hij speelde zes seizoenen voor Sporting Pelt, tussen 2010 en 2016 droeg hij het shirt van LIONS. Bij Loreal uit Venlo doorliep hij de jeugdopleiding en speelde tot 2010 in de hoofdmacht.  

Eligio Pepels, als speler van Tongeren, archief HSP

Afscheid

De moeizame mini-competitie dit seizoen heeft ons alsnog, doen besluiten om linkshander Eligio Pepels (25) niet meer in de ploeg te houden. Met reeds 4 linkshanders in de kern en de ietwat onzekere tijden, vond de club het beter zo. Pepels begon bij ESC'90 in Stein, doorliep de nationale jeugdselecties, speelde enkele jaren voor BFC om vervolgens een seizoen naar Sittardia te gaan met aansluitende twee competities bij LIONS. Een jaartje Hasselt, terug naar LIONS om dan een jaar te gaan studeren in Turijn. Vanaf 2018 speelde hij twee seizoenen voor Tongeren voordat hij vorig jaar aansloot in Neerpelt.

Daarentegen is de technische staf verheugd over de terugkeer van Oranje-international Robin Schoenaker (25) van HSG Krefeld Niederrhein waar hij sinds februari op uitleenbasis speelde.

Robin Schoenaker (27) keert na een kortstondig avontuur terug in Neerpelt

foto archief HSP / Jos Joosten

Met die ploeg kon hij geen promotie van derde naar de tweede Bundesliga afdwingen. Hij zal in aanval en verdediging een deel van Marco's taken overnemen en wil zich verder ontwikkelen om in januari een spetterend EK te spelen. Robin staat bekend als één van de beste verdedigers uit de BENE-League en is gevreesd voor zijn ‘bommen’ uit tweede lijn.

cover Marco Vernooij en doelman Thijs van Leeuwen, vreugdedansje

foto archief HSP / foto Reza

 

Deel dit bericht